Chat with us, powered by LiveChat Aantal zonnepaneelhouders laat de slimme meter uitschakelen - Zonnepanelen in Limburg kopen - All-in service zonder extra kosten

Slimme meter soms geweigerd

Eén op de tien mensen die de slimme meter laat uitschakelen doet dit omdat ze bang zijn dat deze negatieve invloed heeft op de terug levering van de zonnepanelen. Afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat oude meters vervangen voor de slimme meter. Dit heeft in enkele gevallen voor opschudding gezorgd aangezien er huiseigenaren van mening zijn dat hun verbruik door de slimme meter omhoog is gegaan en de metingen niet exact zouden kloppen. Dit wordt door de netwerkbeheerders stellig ontkent.

Desalniettemin staat het grootste gedeelte van de huiseigenaren positief tegenover de slimme meter. Naar verwachting zullen volgend jaar 4 op de 5 huizen een slimme meter hebben. Wanneer u zonnepanelen laat plaatsen zal uw netwerkbeheerder altijd aanbieden uw meter kosteloos te vervangen voor de slimme meter. U bent echter niet verplicht uw oude meter te laten vervangen. Tot op heden heeft een op de tien bewoners de slimme meter geweigerd. De belangrijkste redenen hiervoor zijn angst voor onbetrouwbaarheid van de metingen, inbreuk op de privacy en nadeel bij het terugleveren van energie. Er zijn een aantal meters welke helemaal niet geschikt zijn om energie terug te leveren, in deze gevallen is het natuurlijk altijd verstandig deze te laten vervangen bij de plaartsing van de zonnepanelen.

Twijfelt u of uw meter geschikt is om energie terug te leveren? Neem dan gerust contact met ons op om dit te laten controleren.

Heeft u nog vragen?

Onze werkwijze

Stap voor stap uitleg onze werkwijze. Uw zonnepanelen project verzorgt van A tot Z.

Lees meer

Kennisbank

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u in onze kennisbank terug vinden.

Lees meer

Adviesgesprek

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseur.

Lees meer