Chat with us, powered by LiveChat Salderingsregeling met drie jaar verlengd - Zonnepanelen in Limburg kopen - All-in service zonder extra kosten

saldering met drie jaar verlengd, waarna overgangsregeling

Oorspronkelijk zou de salderingsregeling begin 2021 komen te vervallen. Dit heeft voor veel ophef gezorgd aangezien er nog geen goede vervangende maatregelen getroffen zouden zijn. Energieleveranciers hadden als grootste bezwaar dat de overgangsregeling een administratieve rompslomp met zich mee zou brengen. Mede vanwege de inzet van minister Wiebes is de afschaffing van de salderingsregeling de komende jaren van de baan.

Voor degene die reeds zonnepanelen hebben zal na de afschaffing van de salderingsregeling een afbouwregeling van toepassing zijn. Hierbij mag niet alle teruggeleverde stroom meer verrekend worden met het verbruik, maar wordt de teruglevering opgesplitst in een vergoeding vanuit de overheid en een vergoeding voor de teruggeleverde energie. Vanaf 2023 zal de saldering gedurende 8 jaar afgebouwd worden. Doordat de kosten van zonnepanelen blijven dalen zal ook na deze afbouwregeling de investering in zonnepanelen rendabel blijven. 

Om de overgangsregeling in get leven te roepen is het van belang dat alle meters zijn vervangen voor de slimme meter, aangezien de teruglevering en het verbruik los van elkaar gemeten moeten worden. Netwerkbeheerders geven aan dat dit een haalbare doelstelling is.

Heeft u nog vragen?

Onze werkwijze

Stap voor stap uitleg onze werkwijze. Uw zonnepanelen project verzorgt van A tot Z.

Lees meer

Kennisbank

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u in onze kennisbank terug vinden.

Lees meer

Adviesgesprek

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseur.

Lees meer