Chat with us, powered by LiveChat SolarEdge handleiding - Zonnepanelen in Limburg kopen - All-in service zonder extra kosten

De SolarEdge omvormer kan op twee manieren verbonden worden met het internet. De eerste mogelijkheid is een bekabelde verbinding via een LAN-kabel. De tweede optie is een wifiverbinding middels een wifi-antenne. Indien u een omvormer zonder lcd-scherm heeft, ziet u aan het blauwe lampje aan de onderzijde van de omvormer of u een werkende internetverbinding heeft. Als er geen blauw ledlampje brandt, heeft u geen internetverbinding. Wanneer het blauwe ledlampje constant brandt, heeft u wel een werkende internetverbinding.

De zonnepaneleninstallatie wordt eenmalig met een werkende internetverbinding opgeleverd. Indien uw omvormer door omstandigheden de internetverbinding verliest en u er zelf niet uitkomt, kunt u ons altijd contacteren om een servicemonteur langs te sturen. De kosten hiervan zijn eenmalig 50,- euro exclusief eventuele materiaalkosten.

1. Bekabelde verbinding

Onze voorkeur gaat uit naar een bekabelde verbinding. Deze internetverbinding is het meest stabiel en zorgt voor de minste storingen. In deze situatie wordt er een LAN-kabel met de omvormer verbonden. De LAN-aansluiting zit standaard in de SolarEdge omvormer. De aansluiting is bereikbaar door de beschermkap van de omvormer af te schroeven. Let op, schakel altijd de groep in de meterkast én uw omvormer uit, voordat u de beschermkap verwijdert.

De LAN kabel trek u vanuit de omvormer naar uw modem waar u de LAN-kabel in een vrije poort steekt. Wanneer u de groep en de omvormer weer inschakelt komt de internetverbinding automatisch tot stand.

Bekabelde verbinding met een powerline

Wanneer er geen directe bekabeling mogelijk is, maar u geen gebruik wenst te maken van een wifiverbinding, kunt u gebruik maken van powerline. Hierbij maakt u een bekabelde verbinding over uw stroomnetwerk. Wanneer u gebruik maakt van een powerline heeft u twee ‘kastjes’. De eerste steekt u in de buurt van de omvormer in een stopcontact, de tweede in de buurt van het internetmodem. Vervolgens verbindt u het kastje bij de omvormer via een LAN-kabel met de omvormer. Het kastje bij het internetmodem verbindt u via een LAN-kabel met uw modem. Let er op dat u deze kastjes niet in een stekkerdoos steekt, maar in een vast stopcontact. Wanneer u deze in een stekkerdoos steekt, kan de verbinding storingen ondervinden.

Sunleaves werkt met powerlines van het merk TP-Link.

Wanneer de verbinding tussen beide TP-links is verbroken, kunt u deze opnieuw instellen door op beide TP-Links het knopje aan de onderzijde in te drukken. De kastjes gaan elkaar op dit moment opnieuw zoeken. Als de verbinding tot stand is gekomen, ziet u op beide kastjes drie groene lampjes branden. Wanneer dit niet werkt, kunt u beide TP-Links in elkaar steken en dan beide knopjes induwen. Als de verbinding tot stand is gekomen kunt u de kastjes terughangen op hun plaats en verbinden met de LAN-kabels.

Is uw zonnepanelensysteem opgeleverd met een TP-Link? Bewaar de verpakking dan goed. Hierin zit een garantiebewijs waarmee u nog 3 jaar garantie heeft op uw TP-Link.

2. Wifiverbinding (omvormer met display)

U dient gebruik te maken van een SolarEdge wifi-antenne als u uw omvormer middels een wifiverbinding met het internet wilt verbinden. Deze zit niet standaard op een SolarEdge omvormer, maar dient los besteld te worden. 

Lees in de volgende handleiding hoe u uw internetverbinding kunt herstellen indien u een omvormer met wifi-antenne heeft: Handleiding SolarEdge Wifi

 

3. Wifiverbinding (omvormer zonder display)

Het kan wel eens voorkomen dat uw omvormer geen wifiverbinding meer heeft. Het blauwe lampje op uw omvormer is dan ook uit of brandt onregelmatig. Hierdoor ziet u geen gegevens meer in de app. Onderstaand een stappenplan hoe u zelf via uw MySolarEdge app uw internetverbinding kunt herstellen: 1) Open uw ‘MySolarEdge’ app en log in. Linksboven ziet u drie horizontale streepjes. U ziet dan het volgende scherm:

 

2) Klik op het kopje ‘Omvormer communicatie’. Uw app opent nu de camera van uw smartphone of tablet. Op de zijkant van uw omvormer staat een QR code (zie onderstaande afbeelding), deze dient u te scannen met uw toestel.

 

3) Vervolgens vraagt de app u om onderaan de omvormer de schakelaar naar links te duwen (de P-stand) en weer los te laten.

 

 

4) Als u een nieuw wifi-netwerk wilt instellen, klik dan onderaan op het kopje ‘configureren’.

5) Kies vervolgens uw eigen wifi-netwerk en vul uw wifi wachtwoord in.

6)Vervolgens klikt u op ‘verbind’, en vervolgens op ‘OK’ Na een paar seconden zou de verbinding weer hersteld moeten zijn.

Middels onderstaande link wordt u door de stappen heen geholpen. Let op, dit filmpje is in het Engels. https://www.youtube.com/watch?v=jRYPMGNOJho

Heeft u nog vragen?

Onze werkwijze

Stap voor stap uitleg onze werkwijze. Uw zonnepanelen project verzorgt van A tot Z.

Lees meer

Kennisbank

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u in onze kennisbank terug vinden.

Lees meer

Adviesgesprek

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseur.

Lees meer