Chat with us, powered by LiveChat Zonnepanelen houden niet van warmte - Zonnepanelen in Limburg kopen - All-in service zonder extra kosten

Een veelgehoorde misvatting is dat de hete zomers van afgelopen twee jaar vast erg rendabel zijn voor zonnepanelenbezitters. Dat klinkt inderdaad logisch, echter is dit niet helemaal het geval. Warmte heeft namelijk een nadelig effect op zonnepanelen omdat de werking intern verstoord wordt. Een zonnepaneel werkt namelijk uitsluitend op licht, niet op warmte.

Een ideale temperatuur voor zonnepanelen is rond de 25 graden. Voor iedere grade die een zonnepaneel warmer wordt heeft deze een rendementsverlies van circa 0,4%. De temperatuur van een zonnepaneel (zeker een volledig zwart zonnepaneel) kan bij deze hete zomers wel 65 graden worden. De simpele rekensom (40 x 0,4%) verteld ons dus dat op een hete zomerdag ons dit 16% rendement kost. Een koele zonnige zomerdag is dus een stuk rendbeler dan al die hete zomerdagen.

Desondanks blijft de zomer veruit het meest rendabele seizoen voor de zonnepanelen. De zon staan namelijk hoger, schijnt vaker en de dagen zijn het langst. De 6 zomermaanden zorgen voor circa 70% van de opbrengst, de 6 wintermaanden leveren de overige 30% op.

 

Opbrengst per maand in 2018:

Heeft u nog vragen?

Onze werkwijze

Stap voor stap uitleg onze werkwijze. Uw zonnepanelen project verzorgt van A tot Z.

Lees meer

Kennisbank

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u in onze kennisbank terug vinden.

Lees meer

Adviesgesprek

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseur.

Lees meer