Chat with us, powered by LiveChat Skip to main content

Zonnepanelen in Maastricht

Wilt u duurzame energie gebruiken in huis? Dan kunt u er ook in Maastricht voor kiezen zonnepanelen te kopen. Ook als u die hoge energierekening zat bent, is een investering in zonnepanelen een goede keuze. Met zonnepanelen van Sunleaves op uw dak draagt u bij aan een beter milieu en is die hoge energierekening verleden tijd.

Het aanschaffen van zonnepanelen in Maastricht een moeilijk en tijdrovend proces? Niet als u uw zonnepanelen bij Sunleaves aanschaft. Wij verzorgen het gehele zonnepanelenproject van A tot Z.

Rendement met zonnepanelen

De gemiddelde zonnepaneleninstallatie van Sunleaves bestaat uit 14 panelen. Deze installatie heeft een gemiddeld rendement van 3800 kWh per jaar. De gemiddelde prijs van energie ligt op dit moment op 21 cent. Dit betekent dat u met een zonnepaneleninstallatie van 14 panelen ieder jaar 798 euro verdient, inclusief energiebelasting en inclusief btw.

Btw-teruggave zonnepanelen

Koopt u in Maastricht zonnepanelen, dan profiteert u ook van de btw-teruggave. Dit betekent dat u de btw die u over uw zonnepanelen heeft betaald, een percentage van 21 procent, terug kunt krijgen. In feite krijgt u dus 21 procent korting als u nu zonnepanelen koopt. Hulp nodig met de btw-teruggave? Dan staat Sunleaves voor u klaar om u te ondersteunen met de aanvraag van uw btw-teruggave.

Uw lokale zonnepanelenfirma in Maastricht

Sunleaves is gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen in Limburg. Ook uw zonnepanelen in Maastricht kunnen wij plaatsen. Dit doen we altijd met uitstekende, persoonlijke begeleiding. Wij begeleiden u van A tot Z in uw zonnepanelenproject en hebben een persoonlijke benadering hoog in het vaandel staan. U staat er niet alleen voor in uw investering – u heeft aan Sunleaves een lokale en zeer betrokken partner.

Huis met zonnepanelen

Duurzaamheidslening

Veel mensen willen wel zonnepanelen kopen, maar vinden de investering te groot. Is dit voor u ook een drempel? Dan willen wij u wijzen op de duurzaamheidslening. Met deze lening van de provincie Limburg kunt u zonnepanelen kopen, zonder dat u uw spaarrekening moet plunderen. En omdat de lening een zeer lage rente heeft, zijn de bijkomende kosten eveneens erg laag. Sunleaves helpt u graag deze lening aan te vragen.

Vergunning nodig voor zonnepanelen in Maastricht?

U heeft in principe geen vergunning nodig om zonnepanelen te kopen in Maastricht. Ook als u zonnepanelen wil plaatsen in Heer, heeft u hier geen vergunning voor nodig. Maakt uw woning deel uit van een beschermd stadsgezicht? Dan moet u wel een vergunning aanvragen voor het plaatsen van de zonnepanelen. Dit doet u bij uw gemeente Maastricht. Goed om te weten: veel daken in Maastricht en Heer maken geen onderdeel uit van een beschermd stadsgezicht. De kans is dan ook groot dat u geen vergunning nodig heeft voor uw zonnepanelen.

Gesteldheid zonnepanelenproject in Maastricht

In de gemeente Maastricht zijn meer dan 44.000 daken geschikt voor zonnepanelen. Op dit moment zijn ruim 1200 daken al voorzien van zonnepanelen. Dit is veel, maar de gemeente wil nog veel meer mensen stimuleren om zonnepanelen te kopen. Alleen op deze manier kan de gemeente haar duurzaamheidsdoelstelling halen: volledig energieneutraal zijn in 2030.

Sunleaves vindt dit een goed streven. Waarom? Het gemiddelde huishouden produceert ieder jaar gemiddeld 8100 kilo kooldioxide. Om de CO2-uitstoot van alle huishoudens te compenseren, moeten ruim 400 bomen een jaar lang groeien. Het zou veel beter zijn om de uitstoot te verminderen. Hoe? Dat is eenvoudig, namelijk door zonnepanelen van Sunleaves aan te schaffen.

Benieuwd naar de kosten,
mogelijkheden en terugverdientijd voor jouw huis?

Vraag offerte aan