Chat with us, powered by LiveChat Benodigd aantal zonnepanelen - Zonnepanelen in Limburg kopen - All-in service zonder extra kosten

Benodigd aantal zonnepanelen

U wilt duurzame zonne-energie gebruiken in uw woning, maar u weet nog niet hoe deze investering er precies uit komt te zien. U doet er goed aan eerst te bespreken hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan uw stroomverbruik, maar ook aan de opbrengst van de zonnepanelen in uw situatie. In een optimale situatie dekt u met uw zonnepanelen exact uw stroomverbruik. Aangezien zonnepanelen voor een deel bestaan een vaste, basisinvestering, zoals een omvormer en een kabelroute, is het vaak zonde om te weinig zonnepanelen te plaatsen. Te veel zonnepanelen plaatsen is echter ook niet aan te raden, aangezien u slechts een beperkte vergoeding krijgt voor teruggeleverde overcapaciteit.

Op deze pagina leest u hoe u het benodigd aantal zonnepanelen van uw woning kunt berekenen.

zonnepanelen limburg

Uw benodigd aantal zonnepanelen berekenen

U haalt het meeste rendement uit uw zonnepanelen als u precies genoeg zonnepanelen heeft om uw totale jaarlijkse stroomverbruik mee op te wekken. Om te bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft voor de optimale opbrengst, heeft u het volgende nodig:

  • Een inschatting van de opbrengst, ofwel het vermogen, van de aan te schaffen zonnepanelen.
  • Uw energierekening met uw jaarlijkse stroomverbruik.
  • De afmetingen, de hellingshoek en de oriëntatie van uw dak.

Bereken het zelf

Om een schatting te maken van het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, kunt u de volgende formule gebruiken: (jaarlijks stroomverbruik x 1,1) / (het vermogen van 1 paneel in WattPiek). Hiermee berekent u een gemiddelde situatie, uiteraard kan de opbrengst in uw situatie hoger of lager uitvallen.

Stel, u gebruikt jaarlijks circa 3.000 kWh stroom. U heeft zonnepanelen met een vermogen van 300 WattPiek (Wp). Als u bovenstaande formule gebruikt, komt u erachter dat u 11 zonnepanelen nodig heeft om uw verbruik te dekken. 3000 kWh x 1,1 = 3300. 3300 / 300 Wp = 11 zonnepanelen.

Zonnepanelen van 280 Wp
Opbrengst Aantal panelen
1000 kWh 4
2000 kWh 8
3000 kWh 12
4000 kWh 16
5000 kWh 20
Zonnepanelen van 300 Wp
Opbrengst Aantal panelen
1000 kWh 4
2000 kWh 7
3000 kWh 11
4000 kWh 15
5000 kWh 18
Zonnepanelen van 310 Wp
Opbrengst Aantal panelen
1000 kWh 4
2000 kWh 7
3000 kWh 10
4000 kWh 13
5000 kWh 17

Met bovenstaande informatie kunt u een schatting maken van het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft voor de optimale opbrengst. Als u wilt weten hoeveel zonnepanelen u precies nodig heeft om het optimale rendement te behalen, kunt u geheel vrijblijvend en uiteraard gratis een adviesgesprek bij ons inplannen.

Heeft u nog vragen?

Onze werkwijze

Stap voor stap uitleg onze werkwijze. Uw zonnepanelen project verzorgt van A tot Z.

Lees meer

Kennisbank

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u in onze kennisbank terug vinden.

Lees meer

Adviesgesprek

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseur.

Lees meer