Chat with us, powered by LiveChat Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? - Zonnepanelen in Limburg kopen - All-in service zonder extra kosten

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen? Dan moet u eerst achterhalen of uw dak wel geschikt is voor zonnepanelen. Bij het plaatsen van zonnepanelen zijn er enkele zaken waamee u rekening moet houden. Denk hierbij aan het soort dak, de hellingshoek en orientatie van uw dak, maar ook aan de ligging en schaduwval van objecten in de omgeving. Ook zijn sommige typen dakbedekking minder geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen.

De gemiddelde opbrengst per jaar

Om te achterhalen of uw dak echt geschikt is voor zonnepanelen kunt een afspraak maken met een van onze adviseurs. Een adviseur van Sunleaves kan direct zien of uw dak wel of niet geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. Zo wordt er gekeken naar het type dak en de staat van uw dak. Met de ervaring en uitgebreide montagetoepassingen die Sunleaves in huis heeft ,kunnen wij op vrijwel ieder daktype zonnepanelen plaatsen.

Tevens kijkt onze adviseur met een satellietkaart naar uw dak om de hellingshoek, de oriëntatie en de schaduwval van en op uw dak te berekenen. Met een zogenaamde lichtkaart is exact te zien hoeveel zon ieder individueel zonnepaneel op uw dak in een jaar tijd opvangt. Hiermee kan, in combinatie met de hoogte van de investering, zeer nauwkeurig worden berekend wat de terugverdientijd van uw zonnepanelen zal zijn. 

De bepalende factoren voor een geschikt dak zijn dus:
 • De hellingshoek van uw dak
  De hellingshoek van zonnepanelen is van invloed op de opbrengst. Bij een dak op het zuiden is een hellingshoek van 35 procent optimaal. Echter, het rendementsverlies bij een steilere of minder steile plaatsing is beperkt.
 • De ruimte op het dak
  Uiteraard moet uw dak voldoende ruimte bieden om zonnepanelen te plaatsen. Bij een dak met schoorstenen, pijpjes, dakramen of een dakkapel wordt de ruimte al snel beperkt.
 • De schaduw
  Ligt uw dak deels in de schaduw? Dan is het belangrijk met de satellietkaart eerst een lichtberekening te laten maken. Sunleaves geeft u hier graag advies over.
 • De richting
  De opbrengst van uw zonnepanelen is het hoogst als ze op het zuiden gericht staan. Bij een een hoog verbruik kan een oost-west opstelling echter het voordeel hebben dat er in totaliteit meer zonnepanelen op het dak passen.

Heeft u nog vragen?

Onze werkwijze

Stap voor stap uitleg onze werkwijze. Uw zonnepanelen project verzorgt van A tot Z.

Lees meer

Kennisbank

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u in onze kennisbank terug vinden.

Lees meer

Adviesgesprek

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseur.

Lees meer