Sunleaves IMG 1200x700px Zakelijk boerderij

Dit moet u weten over het prijsplafond van uw energierekening

De energieprijzen stijgen naar ongekende hoogte, en het einde van de stijging lijkt ook nog even niet in zicht. Daarom heeft het kabinet besloten om in te grijpen. Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond voor alle huishoudens en kleinverbruikers. Deze maatregel geldt voor het hele jaar. Wij vertellen je wat dit precies inhoudt, en daarnaast geven we wat handige tips om energie te besparen.

 

EEN MAXIMUM VOOR ELEKTRICITEIT

Het kabinet heeft besloten dat het maximumtarief voor elektriciteit wordt verlaagd tot € 0,40 per kWh (kilowattuur). Dat was eerder € 0,70. Daarnaast wordt het elektriciteitsverbruik dat onder het prijsplafond valt verhoogd van 2.400 kWh tot 2.900 kWh. Dit betekent dat er een groter deel van het elektriciteitsverbruik onder het plafond valt en huishoudens/kleinverbruikers minder betalen. Verbruik je meer dan dat? Dan betaal je de prijs die is afgesproken in het energiecontract.

ENERGIE BESPAREN

De komende jaren wil het kabinet ook investeren in inlichtingen over energiebesparing. Dit houdt onder andere in dat ze warmtepompen, isoleren maar natuurlijk ook zonnepanelen willen promoten bij huishoudens. Dit zijn investeringen die op de lange termijn voor ontzettend veel besparingen zorgen.

EEN PAAR HANDIGE TIPS

  • Zet jouw verwarming ’s nachts laag! Helemaal uit hoeft hij niet, maar door deze een graadje lager te zetten, bijvoorbeeld 15 graden, wordt er al veel bespaard.
  • Wist je dat apparaten ook stroom verbruiken als deze op stand-by staan? Trek de stekker van jouw tv of koffiezetapparaat daarom uit als je een langere tijd van huis bent!
  • Het klinkt heel simpel, maar sluit binnendeuren en doe lichten uit in de ruimtes waar je niet meer bent. Zo wordt er voorkomen deze energie verloren gaat.
  • Sluit ’s avonds de gordijnen. Zo blijft de warmte het allerbeste binnen.

De grootste tip die wij bij Sunleaves kunnen geven, is investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen leveren veel geld op in de lange termijn, doordat de zon eigenlijk gratis energie geeft. Zelfs in de winter bespaar je ontzettend veel. Klik hier voor meer informatie of neem contact met ons op!