Sunleaves IMG 1200x700px Zakelijk boerderij

Diverse zonnepanelen vergelijken om de beste keuze te maken

Wanneer u kiest voor zonnepanelen, dan zult u met veel vragen zitten. Bij Sunleaves wordt u altijd goed voorgelicht over de gevolgen, de voordelen en nadelen van zonnepanelen plaatsen. Een belangrijke vraag is welke soort zonnepanelen u het beste kunt laten installeren. Niet ieder zonnepaneel is hetzelfde. Er zijn verschillende types verkrijgbaar. Voor welk type zonnepanelen u kiest, kan van belang zijn voor de levensduur, het rendement, terugverdientijd en natuurlijk voor het uiterlijk van uw dak. Ga daarom zonnepanelen vergelijken. Niet alleen betreffende het type, maar ook betreffende de prijs. U weet dan zeker dat de zonnepanelen waarvoor u kiest, ook het meeste opbrengst voor u leveren.

 

DE OPBRENGST VAN ZONNEPANELEN

Het belangrijkste waar u op moet letten bij zonnepanelen vergelijken, is de opbrengst en het rendement. Beide termen worden wel eens door elkaar gebruikt, maar zijn niet hetzelfde. De opbrengst is wat zonnepanelen daadwerkelijk effectief kunnen produceren in kWh. Hierbij wordt uitgegaan van het piekvermogen. Dit is het theoretische vermogen die onder ideale omstandigheden bereikt wordt. In de regel kan door zonloze dagen vaak een piekvermogen van maar 80 tot 90% worden bereikt. De opbrengst is dus wat er daadwerkelijk wordt geproduceerd en dit hangt van het type zonnepaneel af. Let hier dus altijd goed op als u online zonnepanelen koopt.

 

KOM ZONNEPANELEN VERGELIJKEN MET SUNLEAVES

Wilt u zonnepanelen kopen, dan kunt u een offerte opvragen bij Sunleaves. Afhankelijk van uw wensen, kunnen wij u een compleet dienstenpakket aanbieden. Wij kunnen u adviseren bij vergelijken en uitkiezen van zonnepanelen en daarnaast zorgen onze vakkundige installateurs voor een perfecte installatie. Doorgaans werken wij met mono- en polykristallijne zonnepanelen. Deze zonnepanelen worden het vaakst toegepast en geven een betrouwbaar rendement. Vraag online via de chat of ons contactformulier informatie over onze zonnepanelen of vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

DIVERSE SOORTEN ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

U kunt kiezen voor zonnepanelen, maar weet u ook voor welke zonnepanelen u kiest? Dit is belangrijk, want dit heeft invloed op de kwaliteit, de levensduur, de kostprijs, de opbrengst, het rendement en het uiterlijk. De keuze die u maakt voor bepaalde type zonnepanelen, is de meest belangrijke als u voor zonnepanelen gaat. Daarom is zonnepanelen vergelijken erg belangrijk. Let ook goed op de prijs wanneer u zonnepanelen koopt.

Kristallijne zonnepanelen

Kristallijne zonnepanelen zijn de meest voorkomende zonnepanelen. Hierbij is onderscheid te maken tussen monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen. Het verschil tussen beide soorten heeft met de samenstelling van de zonnecellen te maken. Voor de zonnecellen wordt silicium onder hoge temperatuur gesmolten. Bij afkoeling ontstaan er kristallen. Bij monokristallijne zonnepanelen vindt afkoeling op gecontroleerde wijze plaats. Hierdoor bestaat iedere zonnecel uit één kristal die bovendien netjes in dezelfde richting staan. Een monokristallijne zonnepaneel ziet er daarom heel gestructureerd uit. Bij polykristallijne vindt de afkoeling op niet gecontroleerde wijze plaats. Hierdoor liggen de kristallen kriskras door elkaar op het zonnepaneel. Monokristallijne zonnepanelen zijn zwart van kleur en daarom populairder vanwege het uiterlijk. Ook ligt het vermogen van deze zonnepanelen wat hoger en logischerwijs ook de prijs. Polykristallijne zonnepanelen zijn blauw van kleur en erg populair vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding.

Amorf zonnepanelen

Een ander type zonnepanelen zijn dunne film, oftewel amorf zonnepanelen. Betreffende het uiterlijk lijken ze door de zwarte kleur op monokristallijne panelen. Alleen de techniek is anders, omdat de zonnepanelen voorzien zijn van een dun laagje amorf. Betreffende het rendement scoort een dunne film zonnepaneel lager dan kristallijne panelen. Maar wanneer u een zeer groot dakoppervlak heeft, dan kan het rendement wel hoger zijn. Dunne film zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig en behalen bij hoge temperaturen juist meer rendement. Bovendien zijn de panelen enigszins buigzaam.

Glas-glas zonnepanelen

Een relatief nieuwe techniek zijn glas-glas zonnepanelen. De gangbare zonnepanelen bestaan normaal uit een glaslaag met hieronder de zonnecellen en vervolgens een folie. Bij glas-glas zonnepanelen bestaat de achterzijde ook uit glas. Dit heeft grote gevolgen voor bijvoorbeeld de levensduur en de opbrengst van de zonnepanelen. Alle zonnepanelen verliezen jaarlijks wat vermogen, maar bij glas-glas zonnepanelen is dit een stuk minder. Bij gangbare zonnepanelen wordt meestal een vermogensgarantie afgegeven na 25 jaar. Dit ligt rond de 80%. Fabrikanten van glas-glas zonnepanelen durven een vermogensgarantie na 30 jaar van 87% af te geven. Omdat dit nog een nieuwe techniek is, ligt de prijs van glas-glas zonnepanelen wel wat hoger.

 

BENIEUWD NAAR DE KOSTEN,
MOGELIJKHEDEN EN TERUGVERDIENTIJD VOOR JOUW HUIS?

Vraag offerte aan

 

HET RENDEMENT VAN ZONNEPANELEN

Het rendement geeft aan hoeveel van het zonlicht omgezet wordt in elektriciteit. Hiervoor bent u afhankelijk van enkele zaken, zoals de ligging van het dak. Is het dak op het zuiden georiënteerd, dan zult u een beter rendement krijgen dan wanneer het dak op het noorden ligt. Heel belangrijk is ook de hellingsgraad van het dak of van de zonnepanelen. Wanneer de hellingsgraad niet goed staat, zult u niet optimaal kunnen profiteren van de het invallende zonlicht en minder rendement hebben. Dit geldt ook voor eventuele schaduw die er op het dak valt. Er zijn dus meerdere zaken waar u rekening mee moet houden bij zonnepanelen vergelijken. Let hier dus goed op wanneer u erover denkt om losse zonnepanelen te kopen.

Als u een keuze heeft gemaakt, is het nog de vraag voor welke aanbieder dat u kiest. Bijvoorbeeld zonnepanelen kopen bij Eneco, Sunleaves of een andere aanbieder. Ook of u de zonnepanelen zelf plaatst, of dit toch liever uit handen geeft.

 

ONTZORGING VAN A TOT Z

Sunleaves staat tijdens het gehele project voor u klaar. Sunleaves maakt het voor u gemakkelijk om zonnepanelen te laten plaatsen en installeren. Gedurende het project zullen wij altijd voor u klaarstaan om eventuele vragen te beantwoorden of onduidelijkheden te verduidelijken.

Voordat wij aan het zonnepanelenproject beginnen, stellen wij eerst een persoonlijke offerte voor u op en geven u eerlijk advies over uw huidige situatie. Voor deze persoonlijke offerte en uw persoonlijk advies heeft u een eigen adviseur die u tijdens het gehele project adviseert en begeleidt. Wilt u op dit moment geen investering doen in zonnepanelen? Dan kunnen wij u een aantrekkelijke financiering aanbieden waarmee u vanaf de eerste maand direct bespaart.

Kortom, met Sunleaves staat u er niet alleen voor. Wij leveren betrouwbare en kwalitatief uitstekende zonnepanelen. Daarnaast krijgt u advies op maat door onze jarenlange ervaring en expertise als installateur.