Sunleaves IMG 1200x700px Zakelijk boerderij

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

U wilt duurzame zonne-energie gebruiken in uw woning, maar u weet nog niet hoe deze investering er precies uit komt te zien. U doet er goed aan eerst te bespreken hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan uw stroomverbruik, maar ook aan de opbrengst van de zonnepanelen in uw situatie. In een optimale situatie dekt u met uw zonnepanelen exact uw stroomverbruik. Aangezien zonnepanelen voor een deel bestaan een vaste, basisinvestering, zoals een omvormer en een kabelroute, is het vaak zonde om te weinig zonnepanelen te plaatsen. Te veel zonnepanelen plaatsen is echter ook niet aan te raden, aangezien u slechts een beperkte vergoeding krijgt voor teruggeleverde overcapaciteit. Op deze pagina leest u hoe u het benodigd aantal zonnepanelen van uw woning kunt berekenen.

 

Uw benodigd aantal zonnepanelen berekenen

U haalt het meeste rendement uit uw zonnepanelen als u precies genoeg zonnepanelen heeft om uw totale jaarlijkse stroomverbruik mee op te wekken. Om te bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft voor de optimale opbrengst, heeft u het volgende nodig:

  • Een inschatting van de opbrengst, ofwel het vermogen, van de aan te schaffen zonnepanelen.
  • Uw energierekening met uw jaarlijkse stroomverbruik.
  • De afmetingen, de hellingshoek en de oriëntatie van uw dak.

     

Bereken het zelf

Om een schatting te maken van het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, kunt u de volgende formule gebruiken: (jaarlijks stroomverbruik x 1,1) / (het vermogen van 1 paneel in WattPiek). Hiermee berekent u een gemiddelde situatie, uiteraard kan de opbrengst in uw situatie hoger of lager uitvallen.

Stel, u gebruikt jaarlijks circa 3.000 kWh stroom. U heeft zonnepanelen met een vermogen van 300 WattPiek (Wp). Als u bovenstaande formule gebruikt, komt u erachter dat u 11 zonnepanelen nodig heeft om uw verbruik te dekken. 3000 kWh x 1,1 = 3300. 3300 / 300 Wp = 11 zonnepanelen.

 

Sunleaves: uw zonnepanelenexpert keuze

Wij verzorgen uw hele zonnepanelen project van A tot Z. Betrouwbaarheid, kwaliteit, kosten en persoonlijke begeleiding staan hierbij hoog in het vaandel. Onze specialisten zorgen voor een scherpe prijs, lege kosten en een uitstekende kwaliteit.

 

Zonnepanelen van 280 Wp

Opbrengst

Aantal panelen

1000 kWh

4

2000 kWh

8

3000 kWh

12

4000 kWh

16

5000 kWh

20

Zonnepanelen van 300 Wp

Opbrengst

Aantal panelen

1000 kWh

4

2000 kWh

7

3000 kWh

11

4000 kWh

15

5000 kWh

18

Zonnepanelen van 310 Wp

Opbrengst

Aantal panelen

1000 kWh

4

2000 kWh

7

3000 kWh

10

4000 kWh

13

5000 kWh

17

 

Benieuwd naar de kosten,
mogelijkheden en terugverdientijd voor jouw huis?

Vraag offerte aan

 

Met bovenstaande informatie kunt u een schatting maken van het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft voor de optimale opbrengst. Als u wilt weten hoeveel zonnepanelen u precies nodig heeft om het optimale rendement te behalen, kunt u geheel vrijblijvend en uiteraard gratis een adviesgesprek bij ons inplannen.

 

Ontzorging van A tot Z

Sunleaves staat tijdens het gehele project voor u klaar. Sunleaves maakt het voor u gemakkelijk om zonnepanelen te laten plaatsen en installeren. Gedurende het project zullen wij altijd voor u klaarstaan om eventuele vragen te beantwoorden of onduidelijkheden te verduidelijken.

Voordat wij aan het zonnepanelenproject beginnen, stellen wij eerst een persoonlijke offerte voor u op en geven u eerlijk advies over uw huidige situatie. Voor deze persoonlijke offerte en uw persoonlijk advies heeft u een eigen adviseur die u tijdens het gehele project adviseert en begeleidt. Wilt u op dit moment geen investering doen in zonnepanelen? Dan kunnen wij u een aantrekkelijke financiering aanbieden waarmee u vanaf de eerste maand direct bespaart.

Kortom, met Sunleaves staat u er niet alleen voor. Wij leveren betrouwbare en kwalitatief uitstekende zonnepanelen. Daarnaast krijgt u advies op maat door onze jarenlange ervaring en expertise als installateur.