Chat with us, powered by LiveChat Skip to main content

Betekenis lampjes op de Envoy-s (Enphase Micro omvormers)

In je meterkast vind je de Envoy-S, een slim apparaat dat verantwoordelijk is voor het meten van de stroomproductie van je zonnepanelen.

De lampjes op de Envoy-S hebben ook een verhaal te vertellen. Als ze groen oplichten, betekent dit dat een functie actief is of perfect werkt. Groen is het sein voor “alles gaat goed”!

Maar als die lampjes beginnen te knipperen, geen paniek! Dat betekent simpelweg dat er iets in uitvoering is, zoals wanneer je computer aan het denken is. De Envoy-S is gewoon aan het werk, niets om je zorgen over te maken.

Oranje licht betekent alleen dat er een mogelijk probleem is, maar niet noodzakelijk een storing. Soms heeft de Envoy-S gewoon een momentje van reflectie voordat alles weer groen wordt.

Onthoud goed: zelfs als de lampjes af en toe oranje kleuren, is er niet per se iets mis. Voor de exacte details kun je altijd de online monitoring App (Enlighten) raadplegen. Daar kun je zien of er daadwerkelijk een storing is.

LED lampjes op de Envoy-s

Hier vind je uitleg over wat de status is van de verschillende lampjes.

Lampje Staat Beschrijving
Netwerkcommunicatie

(Wolkje met een pijltje).

Brandt groen Met Enlighten aan het communiceren.
Knippert groen WPS-verbinding wordt tot stand gebracht of de Envoy-S probeert
verbinding te maken met Enlighten.
Brandt oranje Enkel lokale netwerkverbinding.
Uit Geen netwerkverbinding.
AP-Modus

(Telefoon met een pijltje).

Brandt groen AP-modus ingeschakeld: Envoy Wi-Fi-netwerk zichtbaar voor opnieuw verbinden.
Uit AP-modus uitgeschakeld (standaard).
Stroomproductie
(Bliksemschicht)
Brandt groen Alle communicerende micro-omvormers zijn aan het
Produceren.
Knippert groen Upgrade van micro-omvormer wordt uitgevoerd.
Brandt oranje Ten minste één micro-omvormer produceert niet
Uit Micro-omvormers communiceren niet (weinig licht of nacht)
Micro-omvormer communicatie
(twee pijltjes in tegenovergestelde richting horizontaal)
Brandt groen Alle micro-omvormers zijn aan het communiceren.
Knippert groen Apparaatscan wordt uitgevoerd.
Brandt oranje Ten minste één micro-omvormer produceert niet.
Uit Micro-omvormers communiceren niet (weinig licht of nacht).
Alle lampjes
(alle bovenstaande lampjes)
Knippert gelijktijdig oranje De Envoy-S is aan het opstarten.
Knippert afwisselend groen Software-upgrade wordt uitgevoerd.
Uit De Envoy is niet op het stroomnet aangesloten.

Uitleg knoppen en lampjes op de Envoy-S

Hier vind je uitleg over wat welke knop inhoud en waar het voor is.

Groene knop met daarnaast wolkje met een pijl erin

Netwerkcommunicatie: Groen wanneer de Envoy-S verbonden is met Enlighten.

Groen lampje met daarnaast een telefoon met pijl erin

AP-modusknop: Druk deze knop alleen in om de AP-modus van de Envoy in te schakelen. Dit is alleen nodig

Langwerpige knop met een rechthoek en een cirkel.

AP-modusknop: Druk deze knop alleen in om de AP-modus van de Envoy in te schakelen. Dit is alleen nodig als u opnieuw contact moet maken met het WIFI netwerk.

Groen lampje met daarnaast een bliksemschicht

Stroomproductie:Communicatie metGroende micro-omvormer:wanneer de micro-omvormersGroen wanneerstroomde micro-omvormersproduceren. communiceren met Envoy-S.

Groen lampje met daarnaast twee pijltjes in tegenovergestelde richting horizontaal

Communicatie met micro-omvormer: Groen wanneer de micro-omvormers communiceren met Envoy-S.

Langwerpige knop met een rechthoek en een cirkel.

Apparaatscanknop: Druk deze knop niet in. Deze knop is voor de installateur en heeft voor u geen functie.

Vragen of offerte aanvragen?