Sunleaves IMG 700x500px ZAKELIJK zonnepanelen omvormers

Omvormers

Zonnepanelen

Bij zonne-energiesystemen is de kwaliteit van een omvormer van onschatbare waarde. Een omvormer zorgt ervoor dat de stroom vanuit de zon bruikbaar wordt. Met zorg zijn de allerbeste omvormers geselecteerd voor verschillende toepassingen. Ontdek de voordelige omvormers van GoodWe, de vooruitstrevende omvormers met optimalisatietechnologieën van SolarEdge en Enphase. Je energie-investering verdient de beste begeleiding. Sunleaves werkt alleen met de beste merken voor omvormers. Alle producten worden uitvoerig getest en ontvangen vervolgens een certificaat.

 

Wat is een omvormer?

Een omvormer is een elektronisch apparaat dat wordt gebruikt om de gelijkstroom (DC) die wordt geproduceerd door zonnepanelen om te zetten in wisselstroom (AC), die geschikt is voor het gebruik in huis of op het elektriciteitsnet. Dit wordt gedaan omdat de meeste huishoudelijke apparaten en elektriciteitsnetten wisselstroom nodig hebben om te functioneren.

Een omvormer speelt een belangrijke rol in een zonnepanelensysteem omdat het ervoor zorgt dat de geproduceerde gelijkstroom van de zonnepanelen wordt omgezet in bruikbare wisselstroom, die vervolgens kan worden gebruikt door huishoudelijke apparaten of teruggeleverd wordt aan het elektriciteitsnet. Er zijn verschillende soorten omvormers zoals stringomvormers, parallel geschakeld systeem en micro-omvormers, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben en geschikt zijn voor verschillende toepassingen en zonnestroomsystemen.