Sunleaves IMG 1200x700px Particulier thuisbatterij header

Hoeveel kW thuisbatterij heb ik nodig?

Thuisbatterij

Een goede vraag! Het juiste formaat thuisbatterij hangt af van verschillende factoren die specifiek zijn voor jouw situatie. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

  1. Energieverbruik: Kijk naar je gemiddelde energieverbruik per dag. Een grotere thuisbatterij is nodig als je veel energie verbruikt en een groot deel ervan wilt opslaan.
  2. Doel: Wil je volledig off-grid gaan en jezelf van energie voorzien? Of wil je vooral gebruikmaken van opgeslagen energie tijdens piekuren of stroomstoringen? Je doel bepaalt de benodigde capaciteit.
  3. Zonnepanelen: Als je zonnepanelen hebt, is het belangrijk om te weten hoeveel energie ze opwekken en hoeveel je direct verbruikt. Een thuisbatterij kan het overschot opslaan voor later gebruik.
  4. Levensstijl: Hoe je je energie gebruikt, wanneer je thuis bent en wanneer je apparaten gebruikt, speelt ook een rol. Dit kan variëren van persoon tot persoon.
  5. Budget: Grotere thuisbatterijen zijn meestal duurder. Het is belangrijk om te overwegen wat je bereid bent te investeren en wat je uiteindelijk zult besparen.

Als richtlijn, een gemiddeld gezin heeft vaak een thuisbatterij van ongeveer 5 tot 10 kWh nodig om aan dagelijkse behoeften te voldoen. Voor grotere behoeften kan dit meer zijn. Het is verstandig om een professional te raadplegen om je specifieke situatie te evalueren en de juiste capaciteit aan te bevelen. Op die manier kun je een thuisbatterij kiezen die perfect past bij jouw energiebehoeften en levensstijl.