Sunleaves IMG 1200x700px Zakelijk Laadpaal monteur header

Wat betekent mode 1, mode 2, mode 3 en mode 4 laden?

Laadpalen

Hier gaat het makkelijk gezegd om de gebruikte techniek voor het laden.

  • Mode 1: Er wordt geladen met een regulier stopcontact zonder begrenzing en zonder beveiliging. Dit wordt voor auto’s eigenlijk niet gebruikt
  • Mode 2: Er wordt geladen met een vaste stroombegrenzer. Dit gebeurt meestal via een gewoon stopcontact of een laadpaal thuis. Doorgaans heeft de kabel die met de auto wordt meegeleverd een kastje met een ingebouwde stroombeperker. Controleer wel of het vaste stroomnetwerk dit aankan. Stel de laadampère hierop af.
  • Mode 3: Er wordt geladen met een speciale aansluiting. Voor 1-fasig laden wordt een aansluiting gebruikt die vergelijkbaar is met die van een elektrisch fornuis. Bij 3-fasig laden is het belangrijk dat de hoofdaansluiting hiervoor geschikt is.
  • Mode 4: Er wordt geladen met gelijkstroom (DC), wat betekent dat de laadpaal zelf het gehele laadproces bepaalt, omdat deze direct op de accu aangesloten is.

Klinkt ingewikkeld, maar onze professionals weten dit helemaal aan je uit te leggen. Voorkom verrassingen en laat je vrijblijvend adviseren.