Sunleaves IMG 1200x700px Particulier thuisbatterij header

Wanneer is mijn accu slecht?

Thuisbatterij

Een accu kan na verloop van tijd minder goed presteren. Hier zijn enkele tekenen om op te letten:

  1. Minder Capaciteit: Als je merkt dat de accu sneller leeg raakt dan voorheen, kan dit een teken zijn van verminderde capaciteit. Dit betekent dat de accu minder energie kan vasthouden dan toen hij nieuw was.
  2. Langzamere Oplaadtijd: Als het langer duurt om je accu op te laden dan normaal, kan dit duiden op een verminderde efficiëntie van de accu.
  3. Plotselinge Uitschakeling: Als je apparaat onverwachts uitschakelt, zelfs als de accu nog enige lading lijkt te hebben, kan dit erop wijzen dat de accu niet meer in staat is om een constante spanning te behouden.
  4. Zwelling of Uitzetting: Als je accu begint op te zwellen of uit te zetten, is dit een serieus teken van slijtage en kan het een risico voor je veiligheid vormen. Stop het gebruik van de accu en vervang deze zo snel mogelijk.
  5. Verwarmen: Als je accu abnormaal warm wordt tijdens het gebruik of opladen, kan dit duiden op interne problemen en is het raadzaam om ermee te stoppen en de accu te laten controleren.
  6. Levensduur: De levensduur van een accu varieert, maar als je merkt dat je accu aanzienlijk minder lang meegaat dan eerst, kan dit aangeven dat deze aan het einde van zijn levensduur is gekomen.

Houd er rekening mee dat accu’s na verloop van tijd slijten, dus het is normaal dat ze na een tijdje minder goed presteren. Als je een van deze symptomen opmerkt, is het wellicht tijd om je accu te laten vervangen.