Sunleaves IMG 700x500px Bedrijfsbussen

Waarom is Sunleaves niet aangesloten bij het SGZE?

Zonnepanelen

Bij Sunleaves krijgen we vaak de vraag of wij aangesloten zijn bij het SGZE (Stiching Garantiefonds ZonneEnergie). SGZE is een garantiefonds waar sinds 2014 nog maar 47 van de 2300+ zonnepaneelinstallateurs in Nederland zich bij hebben aangesloten.

Om lid te worden van de SGZE als zonnepaneelinstallateur, zijn er slechts enkele vereisten waaraan je moet voldoen. Hoewel deze vereisten niet bijzonder streng zijn, zitten er hoge kosten aan het lidmaatschap.

Voor elke woning waarop je zonnepanelen installeert, moeten wij als installateur ongeveer 200 euro betalen aan de SGZE. Een aanmelding bij het SGZE zou moeten leiden tot een positieve reputatie voor de zonnepaneelinstallateur, terwijl het SGZE niets extra’s biedt, wat wij zelf niet al bieden. Hieronder zetten we Sunleaves naast het SGZE.

AANBETALINGSGARANTIE

Het SGZE zorgt ervoor dat als een installateur failliet gaat, je 30% van jouw aanbetaling terugkrijgt tot een maximum van €3000. Bij Sunleaves doe je geen aanbetalingen en wordt er pas een factuur opgemaakt nadat jouw systeem werkend is opgeleverd. De meerwaarde van het SGZE is hierin dus niet van toepassing op onze levervoorwaarden.

FABRIEKSGARANTIE

Het SGZE garandeert dat er in de toekomst aanspraak gedaan kan worden op de fabrieksgarantie. Sunleaves werkt alleen maar met tier 1 klasse materiaal en koopt deze uitsluitend in bij erkende leveranciers met groothandels in Nederland. Dit resulteert in dat je altijd fabrieksgarantie hebt op jouw installatie. Mocht Sunleaves de aanspraak op fabrieksgarantie niet kunnen verzorgen, dan zal de fabrikant altijd defecte onderdelen vervangen onder de fabrieksgarantie. Ook hierbij is er geen meerwaarde voor een tussenkomst vanuit het SGZE.

GESCHILLENCOMMISSIE

Als je in een conflict raakt met jouw installateur, kun je beroep doen op de geschillencommissie van het SGZE. Zij zullen dan middels een klachtenformulier de communicatie rondom uw project doorsturen naar de stichting. Bij Sunleaves staat jouw tevredenheid centraal en zullen wij service en klantvriendelijkheid altijd vooropstellen. Mocht je ergens niet tevreden over zijn, dan zetten wij alles op alles om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Wij hebben om deze redenen ervoor gekozen om geen lid te worden van het SGZE.  De waarde weegt niet op tegen de extra kosten. Het SGZE is een garantiefonds en zegt niet over de kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van de deelnemende installatiebedrijven. Iets wat wij bij Sunleaves wel bieden!