Sunleaves IMG 1200x700px Zakelijk boerderij

Wat brengen zonnepanelen op?

De opbrengst van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid zonlicht die op de panelen valt, de hoek en oriëntatie van de panelen, de efficiëntie van de panelen en de grootte van het zonnepaneelsysteem. Over het algemeen wordt de opbrengst van zonnepanelen uitgedrukt in kilowattuur (kWh).

In optimale omstandigheden kan een standaard zonnepaneel van 1 vierkante meter ongeveer 150-300 watt produceren, afhankelijk van het type zonnepaneel en de efficiëntie ervan. Dit betekent dat een 1 kWp zonnepaneelsysteem bestaande uit ongeveer 4 zonnepanelen van 1 vierkante meter elk onder ideale omstandigheden ongeveer 850-950 kWh per jaar zou kunnen produceren.

De hoeveelheid energie die een zonnepaneel produceert kan variëren waaronder het seizoen, de locatie, het weer en de kwaliteit van het zonnepaneel. In het algemeen geldt dat zonnepanelen het meest efficiënt zijn bij helder weer en als ze worden geplaatst op een helling die naar het zuiden is gericht en niet wordt geblokkeerd door bomen, gebouwen of andere objecten die schaduw werpen.

Als je wilt weten hoeveel uw zonnepanelen kunnen opbrengen, helpt Sunleaves je bij het inschatten van de opbrengst van het systeem op basis van jouw locatie, dakoriëntatie en -hoek, en andere factoren. Hiervoor kun je een vrijblijvende offerte opvragen.