Chat with us, powered by LiveChat Skip to main content

Wat houdt een technische schouw in tijdens een persoonlijk adviesgesprek?

Bij Sunleaves vinden wij het belangrijk dat alles wordt bekeken in jouw woonsituatie vóórdat we de installatie plaatsen. Dit betekent dat de adviseur altijd een meterkast-, kabel- en een dakcheck zal uitvoeren.

Met software die speciaal ontwikkeld is voor het inmeten van zonnepanelen kunnen wij het dak op voorhand bekijken en aan de hand hiervan zien hoeveel zonnepanelen op jouw dak passen. Uiteraard bekijken onze adviseurs liever persoonlijk de locatie. Tijdens de technische schouw maken we foto’s van de situatie om de bereikbaarheid van het dak te bepalen. Op deze manier kunnen wij zorgen voor de juiste veiligheidsmaatregels.

Samen met de adviseur bekijk je de beste kabelroute richting de meterkast. Eventuele wensen worden opgenomen in de technische schouw, zodat het installatieteam op dag van installatie precies weet wat er is besproken en mogelijk is.

Veel meterkasten voldoen niet meer aan de nieuwe NEN-normering. Wanneer de meterkast onveilig is voor de hogere stromen die door de kast lopen na de installatie van zonnepanelen of een laadpaal, adviseren wij deze te vervangen. Hiervoor stellen wij een vrijblijvende offerte op.

Tijdens een technische schouw op locatie kun je alle vragen stellen en alle wensen delen met onze adviseur, de offerte wordt hier volledig op afgestemd.

Vragen of offerte aanvragen?