Sunleaves IMG 700x500px particulier monteur meterkast

Wat is een meterkastcheck?

Wij voeren altijd kosteloos een meterkastcheck uit als extra service. We raden je aan om het advies van onze adviseurs op te volgen, omdat dit advies altijd in samenspraak zal gebeuren met onze elektriciens, zodat jouw meterkast weer veilig is en aan de nieuwste normen en eisen zal voldoen.

Elke woning in Nederland gaat steeds meer stroom verbruiken en het elektrisch vermogen dat door jouw meterkast heen zal lopen, zal alleen maar toenemen. Denk hierbij aan jouw zonnepaneelinstallatie en toekomstige uitbreidingen als bijvoorbeeld airco’s, een warmtepomp en laadmogelijkheden voor een elektrische auto. Aangezien dit aanpassingen zijn die gelijktijdige belasting van jouw meterkast zullen verhogen en hierdoor meterkasten uit kunnen schakelen als de situatie niet veilig is, zullen onze adviseurs de meterkastcheck voor u uitvoeren.

Als de meterkast eenvoudig aan te passen is naar de huidige normen, dan kunnen we ook enkel de componenten aanbieden waarmee de meterkast aangevuld dient te worden om een veilige situatie te creëren voor de werking van uw zonnepaneelsysteem. Dit zal schelen in de kosten t.o.v. het vervangen van uw meterkast.