Chat with us, powered by LiveChat Skip to main content

Wat is een meterkastcheck?

Wij voeren altijd kosteloos een meterkastcheck uit als extra service. We raden je aan om het advies van onze adviseurs op te volgen, omdat dit advies altijd in samenspraak zal gebeuren met onze elektriciens, zodat jouw meterkast weer veilig is en aan de nieuwste normen en eisen zal voldoen.

Elke woning in Nederland gaat steeds meer stroom verbruiken en het elektrisch vermogen dat door jouw meterkast heen zal lopen, zal alleen maar toenemen. Denk hierbij aan jouw zonnepaneelinstallatie en toekomstige uitbreidingen als bijvoorbeeld airco’s, een warmtepomp en laadmogelijkheden voor een elektrische auto. Aangezien dit aanpassingen zijn die gelijktijdige belasting van jouw meterkast zullen verhogen en hierdoor meterkasten uit kunnen schakelen als de situatie niet veilig is, zullen onze adviseurs de meterkastcheck voor u uitvoeren.

Als de meterkast eenvoudig aan te passen is naar de huidige normen, dan kunnen we ook enkel de componenten aanbieden waarmee de meterkast aangevuld dient te worden om een veilige situatie te creëren voor de werking van uw zonnepaneelsysteem. Dit zal schelen in de kosten t.o.v. het vervangen van uw meterkast.

Wij zullen dan alsnog adviseren om jouw meterkast te laten vervangen, zodat je een gloednieuwe groepenkast hebt met meerdere modules waarop je verder kunt uitbreiden. Dit is handig als je in de toekomst beslist om bijvoorbeeld airco’s, een warmtepomp of een laadpaal etc. aan te schaffen. Met een nieuwe groepenkast ben je dus helemaal voorbereid op de toekomst.

Let op! Sinds 1 januari 2023 geldt er een btw-nultarief op zonnepaneelinstallaties. Op vervanging van de groepenkast dienen wij wettelijk een offerte op te maken met 21%.

Vragen of offerte aanvragen?