Sunleaves IMG 1200x700px Zakelijk boerderij

Welke producten biedt Sunleaves aan?

Zonnepanelen, laadpalen, airco's en thuisbatterijen zijn belangrijke onderdelen van duurzame energieoplossingen die door Sunleaves worden aangeboden. Het is belangrijk om je door een ervaren adviseur van Sunleaves te laten adviseren over de beste opties en combinaties van producten voor jouw specifieke situatie. De adviseur helpt je bij het ontwerpen en installeren van een systeem dat aan jouw behoeften voldoet.

 

ZONNEPANELEN OP JE DAK
Slimme investering met zeker rendement

Geld op de bank levert niet veel op. De spaarrente is laag. Een investering in zonnepanelen daarentegen zorgt voor een prima rendement! Reken op 10 tot 20%, zodat je je zonnepanelen in vijf tot tien jaar terugverdient. Ook daarna blijf je verdienen aan je investering, via een fikse korting op je elektriciteitsrekening. Dus als je geld op de bank hebt staan is ons advies: leg het liever op je dak! Het assortiment van zonnepanelen omvat een breed scala aan maten, vormen, kleuren en materialen, afhankelijk van de specifieke toepassing. Zo zijn er verschillende zonnepanelen, elk met hun eigen voordelen op het gebied van efficiëntie, prijs en duurzaamheid. Bij het selecteren van zonnepanelen is het belangrijk om te kijken naar factoren zoals de toepassing, de beschikbare ruimte, de benodigde capaciteit en het budget. 

 

EEN AUTO OP ZONNESTROOM, MOBILITEIT OP ZIJN GROENST!
Een laadpaal in combinatie met zonnepanelen

Een van de argumenten tégen de keuze voor een elektrische of hybride auto is de herkomst van de elektriciteit. En het is waar... als de stroom uit een fossiele centrale komt, schiet het niet op met de CO2-besparing. Dan rijd je auto alsnog op kolen! Dat wordt allemaal anders zodra je zelf je elektrische auto gaat laden met stroom uit zonnepanelen. Dan rij je ineens op de groenst denkbare manier. Voor je elektrische auto zijn er verschillende soorten laadpalen beschikbaar, waaronder AC-laadpalen, DC-snellaadpalen en draadloze laadpalen. Deze laadpalen hebben verschillende laadsnelheden en kunnen gebruikt worden door verschillende voertuigen, afhankelijk van het merk en het model. Benieuwd naar welke laadpaal het beste bij jou past? Neem vrijblijvend contact met ons op en Sunleaves zal je hierbij adviseren op maat.

 

AIRCO OP ZONNESTROOM, DÁT IS PAS COOL! 
Koeling en verwarming met zonnepanelen

Kies je voor zonnepanelen? Dan kun je jouw gratis zonnestroom meteen mooi inzetten voor verwarming en koeling. Met name airco op zonnestroom is best logisch, want als de zon schijnt is het meestal (te) warm in huis. Dan is het dus extra fijn als jouw zonnepanelen de airconditioning verzorgen. Overigens schijnt ook in de winter vaak genoeg zon voor de productie van solar energy. Dus dan kun je je huis prima verwarmen met groene stroom.

 

THUISBATTERIJ
Laden en gebruiken met oog op de energieprijs

Met alleen zonnepanelen ben je nog steeds afhankelijk van het energienet. Als de zon schijnt produceren jouw zonnepanelen veel elektriciteit, die je kunt gebruiken om je huis te verwarmen of te koelen, een was te draaien, televisie te kijken of je auto op te laden. Maar ’s avonds is de opbrengst nul. Terwijl je dan natuurlijk óók stroom nodig hebt. Het mooie van een thuisbatterij is ook dat je onafhankelijk wordt van de overheid, die steeds de regels aanpast. Overigens balen wij als leverancier van solar systemen daar ook van, want je weet nooit waar je aan toe bent. Besluit de regering de regels voor teruglevering (saldering) aan te passen, dan krijg je geen of minder korting op je elektriciteitsrekening als je stroom teruglevert aan het net. In dat geval kun je die stroom dus beter opslaan in je thuisbatterij en later zélf gebruiken. Dan profiteer je optimaal van je zelfgemaakte energie.

 

METERKAST

Een meterkast is een belangrijk onderdeel van elk huis. Het is de plek waar alle elektriciteits- en energiemeters zich bevinden en waar de elektrische installatie van het huis wordt geregeld. De meterkast is als het ware het ‘hart’ van de elektrische voorzieningen in huis. Voor mensen die overwegen om zonnepanelen en eventueel andere producten te installeren, is het essentieel om te weten of hun meterkast geschikt is voor deze duurzame energiebron(nen). 

 

GENEREREN IS VOORUIT ZIEN!

Bij een installatie van zonnepanelen (en eventueel andere producten) houden we direct al rekening met mogelijke toekomstige toepassingen. Dat betekent dat we - nu toch alles open ligt - ruimte reserveren voor latere aansluiting van extra kabels en ook de benodigde filters alvast installeren. De geringe meerkosten voor deze aanpassingen verdien je dubbel en dwars terug zodra je extra domotica, meer zonnepanelen, een laadpaal, airco of een thuisbatterij wilt toevoegen.