Sunleaves IMG 1200x700px Zakelijk boerderij

Zijn er subsidies beschikbaar voor zonnepanelen?

Ja, er zijn verschillende subsidies en regelingen beschikbaar voor zonnepaneelinstallaties in Nederland. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE):

De ISDE is een nationale subsidieregeling voor de aanschaf van onder andere zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. De regeling is bedoeld voor particuliere woningeigenaren, maar ook voor zakelijke gebruikers. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het type apparaat en de hoeveelheid energie die ermee bespaard kan worden.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Dit is een fiscale regeling van de overheid die bedrijven stimuleert om te investeren in energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen. Bedrijven kunnen hierdoor een extra fiscale aftrek krijgen op de investering in zonnepanelen.

KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek)

Dit is een fiscale regeling die bedrijven belastingvoordeel biedt bij het investeren in bedrijfsmiddelen, waaronder zonnepanelen.

Naast deze subsidies en regelingen zijn er ook lokale initiatieven en fondsen beschikbaar die je kunnen helpen bij het financieren van zonnepaneelinstallaties. Het is altijd verstandig om te kijken welke subsidies en regelingen beschikbaar zijn en wat de voorwaarden zijn voordat je investeert in zonnepanelen.