Alfen laadpalen

Ervaar hoogwaardige Alfen laadpalen op onze productpagina en maak een duurzame keuze voor efficiënt elektrisch laden. Ontdek nu de innovatieve laadoplossingen die we aanbieden.

Soorten Alfen laadpalen

Ontdek de geavanceerde Alfen laadpalen bij Sunleaves, jouw vertrouwde partner voor duurzame laadoplossingen. Bekijk ons assortiment en kies vandaag nog voor de toekomst van elektrisch laden.

Eve Single S-line

Eenvoudige oplader van maximaal 11 kW. Plug & Charge of autorisatie via RFID. De kleine behuizing omvat een lampje dat de laadstatus aangeeft, en kan eenvoudig aan een muur of paal worden bevestigd voor een direct bruikbare oplossing. Het laadstation verdeelt energie over auto’s voor efficiënt opladen zonder extra kosten.

Leaflet – Eve Single S-line

Eve Single Pro-line

Eenvoudige oplader van maximaal 22 kW. Plug & Charge of autorisatie via RFID. Dit laadstation heeft een display waar je je instellingen kunt ingeven. Het laadstation verdeelt energie over auto’s voor efficiënt opladen zonder extra kosten.

Leaflet-EveSingle-Proline-NL

Eve Double Pro-line

Eenvoudige oplader van maximaal 22 kW. Plug & Charge of autorisatie via RFID. Met dit laadstation kun je twee verschillende auto’s tegelijkertijd opladen. Dit laadstation heeft een display waar je je instellingen kunt ingeven. Het laadstation verdeelt energie over auto’s voor efficiënt opladen zonder extra kosten.

Leaflet – Eve Double Pro-line

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe werkt een Alfen laadpaal?

Een Alfen laadpaal werkt door elektrische energie van het elektriciteitsnet te halen en deze om te zetten in een geschikte vorm om elektrische voertuigen op te laden. Hier is een eenvoudig overzicht van hoe het proces werkt:

  1. Stroomtoevoer: De Alfen laadpaal is verbonden met het elektriciteitsnetwerk via een stroombron. Dit kan een huishoudelijk stopcontact zijn of een speciaal daarvoor ontworpen aansluiting.
  2. Energieomzetting: De laadpaal zet de wisselstroom (AC) van het elektriciteitsnet om naar gelijkstroom (DC), die geschikt is voor het opladen van elektrische voertuigen.
  3. Kabel en Connector: De laadpaal heeft een oplaadkabel met een connector aan het ene uiteinde en een stekker aan het andere uiteinde. De connector wordt in het laadpunt van het voertuig gestoken.
  4. Identificatie en Autorisatie (Optioneel): Sommige Alfen laadpalen bieden de mogelijkheid voor identificatie en autorisatie van de gebruiker, bijvoorbeeld via RFID-kaarten of mobiele apps. Dit helpt bij het beheren van de laadsessies en het toewijzen van kosten.
  5. Start van het Laadproces: Na identificatie, als dit van toepassing is, en nadat de kabel is aangesloten, kan het laadproces worden gestart. Het voertuig begint energie te ontvangen om de batterij op te laden.
  6. Vermogensbeheer: Sommige Alfen laadpalen hebben vermogensbeheerfuncties, zoals dynamische vermogensverdeling. Dit betekent dat de laadpaal de beschikbare energie evenredig verdeelt over meerdere voertuigen, om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen.
  7. Laadstatusindicatie: Tijdens het opladen geeft de laadpaal vaak visuele signalen, zoals LED-lampjes, om de laadstatus aan te geven. Dit kan bijvoorbeeld aangeven wanneer het voertuig volledig is opgeladen.
  8. Beëindiging van het Laadproces: Zodra de batterij van het voertuig is opgeladen of wanneer de gebruiker het opladen wil stoppen, kan het laadproces worden beëindigd. De kabel wordt losgekoppeld en de laadpaal stopt met het leveren van stroom.

Het Alfen laadpaalsysteem is ontworpen om het opladen van elektrische voertuigen veilig, efficiënt en gebruiksvriendelijk te maken, en het ondersteunt ook moderne technologieën zoals dynamische vermogensverdeling en identificatie-opties.

Kan een Alfen laadpaal zonder abonnement?

Ja, veel Alfen laadpalen voor thuis kunnen zonder abonnement worden gebruikt. Bij een thuislaadpaal van Alfen heb je vaak de keuze om te kiezen voor een “standalone” systeem waarbij je geen specifiek abonnement nodig hebt om de laadpaal te gebruiken. Je kunt de laadpaal gewoon aansluiten op je elektriciteitsnet en je elektrische voertuig opladen.

Een abonnement kan echter extra functies bieden, zoals toegang tot specifieke laaddiensten, beheer van laadsessies, betalingsverwerking en mogelijkheden om je laadgedrag bij te houden. Het kan ook handig zijn als je je laadpaal wilt integreren in slimme thuisenergiesystemen of gebruik wilt maken van specifieke diensten die door Alfen of hun partners worden aangeboden.

Het is raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met Alfen of met Sunleaves om te begrijpen welke specifieke modellen en opties beschikbaar zijn voor thuisgebruik en of er abonnementen of extra functies zijn die aan je behoeften voldoen.

Alfen v.s. zappi

Het belangrijkste verschil tussen Alfen en Zappi is de focus. Alfen biedt een breder scala aan laadoplossingen voor verschillende behoeften en biedt geavanceerde technologische opties. Zappi richt zich specifiek op duurzaam opladen en maximalisatie van zelfopgewekte groene energie. De keuze tussen de twee hangt af van je specifieke behoeften, zoals technologische functies, duurzaamheid, en integratie met zelfopgewekte energiebronnen.

Alfen v.s. Wallbox

Het belangrijkste verschil tussen Alfen en Wallbox ligt in de focus van hun aanbod. Alfen biedt een breder scala aan laadoplossingen, met nadruk op technologische innovatie en flexibiliteit voor verschillende toepassingen. Wallbox daarentegen richt zich meer op thuislaadoplossingen met aandacht voor design en gebruiksgemak, vaak met slimme connectiviteitsopties.

Waarom een Alfen laadpaal?

Waarom? Nou, daar heb ik een paar knallende redenen voor je. Ten eerste, laten we praten over veiligheid. Een laadpaal is als een soort superheld voor je auto, die ervoor zorgt dat je op een veel veiligere manier kunt opladen. Geen gedoe met overbelasting van stopcontacten en mogelijke gevaren.

Maar dat is nog niet alles! Stel je voor dat je in een race zit met de tijd en je auto moet worden opgeladen voor je volgende avontuur. Hier komt de laadpaal als redder in nood. Hij zorgt ervoor dat je auto veel sneller wordt opgeladen dan wanneer je ‘m aan een normaal stopcontact hangt. Dus je kunt snel weer de weg op en dat volgende geweldige doel van je bereiken.

En hier komt het leukste gedeelte: je kunt zelfs wat bonuspunten scoren bij je baas! Sommige laadpalen kunnen de verbruikte stroom namelijk bijhouden, zodat je die kunt laten verrekenen met je werkgever. Hoe cool is dat? Het is net alsof je je auto laat tanken terwijl je aan het werk bent.

Wat kost een Alfen laadpaal?

De prijzen van Alfen laadpalen verschillen per model. Je kunt er vanuit gaan dat je tussen de 900 en 1500 euro betaald exclusief de installatie.

Wat te doen bij Alfen Eve Single laadpalen storingen?

Dit is een overzicht met bijgaand advies over de foutcodes afgegeven door Eve Single laadstations. Mocht je niet tot een oplossing komen, neem dan contact op met je leverancier of neem contact op met Alfen Support.

Code

Omschrijving

Omschrijving en opvolging

001

Algemene fout

Neem contact op met je installateur.

002

Onbekende fout

Neem contact op met je installateur.

004

Een laadfout is opgetreden.

 

Neem contact op met je installateur.

 

005

Voertuig laadt sneller dan is toegestaan door het laadstation

en is daarom (tijdelijk uitgeschakeld).

 

Het laadproces zal tot driemaal opnieuw starten. Als de fout daarna blijft,

neem dan contact op met je installateur.

006

 

Het laadproces is te vaak in korte tijd gestart en gestopt. Om het voertuig en laadstation te beschermen is de laadsessie afgebroken. Om verder te gaan met laden dient u eerst af te melden en vervolgens weer aan te melden.

 

Meld je af en verwijder de stekker. Nu kun je je weer aanmelden.

007

Laadfout, voertuig schakelt niet uit.

Neem contact op met je installateur.

 

101

Aardlekschakelaar heeft de voeding uitgeschakeld.

Neem contact op met je installateur.

102

Probleem bij inschakelen of uitschakelen van het laadpunt.

Neem contact op met je installateur.

103

Te lage spanning werd gemeten.

Laat de installatie controleren door jouw installateur.

104

Probleem met interne voeding.

Neem contact op met je installateur.

201

Verkeerde signalen ontvangen van het voertuig.

Neem contact op met je installateur.

202

Interne kWh-meter geeft geen, of onjuiste informatie. Neem contact op met de service afdeling.

Neem contact op met je installateur.

 

203

Het laadproces gaat op lagere snelheid verder om de interne temperatuur onder controle te houden. Eventueel wordt het laden tijdelijk gepauzeerd.

Neem contact op met je installateur.

204

Het laadpunt is niet beschikbaar voor gebruik.

Neem contact op met de beheerder van uw laadstation.

 

Een stekker is ingestoken zonder actieve transactie. Na een (voor uw beheerder instelbare) periode word je verzocht je kabel te verwijderen. Als je toch wilt laden, kun je je stekker direct daarna opnieuw insteken en jezelf aanmelden.

 

Verwijder de stekker begin de laadtransactie opnieuw door de stekker in te steken en jezelf aan te melden.

Aangeboden laadpas niet bekend.

 

Houd een juiste laadpas voor.

 

Aangesloten kabel wordt niet ondersteund.

 

Gebruik een kabel die voldoet aan IEC 61196 en voorzien is van een stekker type 2 (VDE-AR-E 2623-2-2).

Wat te doen bij Alfen EVE Double Pro-Line laadpaal storing?

Dit is een overzicht met bijgaand advies over de foutcodes afgegeven door Eve Double Pro-Line laadstations. Mocht je niet tot een oplossing komen, neem dan contact op met je leverancier of neem contact op met Alfen Support.

 

Display

 

Troubleshooting

 

Code

 

Tekst foutmelding

 

Icoon

 

Mogelijke oorzaken

 

Mogelijke oplossingen

 

Generiek

 

001

 

Niet in staat te laden. Bel voor ondersteuning

 

Driehoek

 

Onbekende generieke foutmelding

 

Neem contact op met de serviceafdeling

van de leverancier van je laadstation.

 

Foutmelding in laadstation

 

101

 

Een moment alstublieft. De laadsessie gaat zo verder.

 

Driehoek

 

DC foutstroom (>6mA)

waargenomen door laadstation.

 

Een specifiek voertuig

 

Neem contact op met de autodealer

 

Meerdere voertuigen

 

Neem contact op met de serviceafdeling

van de installateur.

 

102

 

Niet in staat te laden. Bel voor ondersteuning

 

Kruis

 

Interne foutmelding. Onverwachte of

geen spanning  bij output van voedingskaart.

 

Neem contact op met de serviceafdeling

van je installateur.

Controleer voedingskaart.

 

104

Niet in staat te laden. Bel voor ondersteuning

 

Kruis

 

Interne foutmelding. Spanning te laag

op interne voeding (voedingskaart).

 

Neem contact op met de serviceafdeling

van je installateur.

Controleer voedingskaart.

 

105

 

Niet in staat te laden. Bel voor ondersteuning

 

Kruis

 

Interne foutmelding.

Geen communicatie met interne stroommeter.

 

Neem contact op met je installateur.

Controleer dat de interne stroommeter

correct is aangesloten.

 

106

 

Niet in staat te laden. Bel voor ondersteuning

 

Kruis

 

Stroom onderbroken door interne

30mA AC aardlekbeveiligingsapparaat.

 

Neem contact op met de installateur.

Intern aardlekbeveiligingsapparaat staat aan.

 

Fout in de installatie

 

201

 

 

Fout in de installatie. Controleer installatie of bel voor ondersteuning

 

Kruis

 

Beschermende aarding is niet verbonden of instabiel.

 

Neem contact op met de installateur.

Aanbevolen aardingsweerstand

van de installatie < 100 0hm.

 

202

Invoerspanning is te laag, niet in staat te laden Bel uw installateur.

 

Kruis

 

Voedingsspanning lager dan 210 VAC.

 

Neem contact op met je installateur.

 

206

 

Tijdelijk ingesteld op onbeschikbaar.

Neem contact op met de energieleverancier

of probeer het later nog eens.

 

Driehoek

 

De energieleverancier heeft het laadstation ingesteld

op niet in werking of

het laadstation verwerkt een update.

 

Neem contact op met de energieleverancier.

 

211

 

Niet in staat om kabel te vergrendelen.

 

Kruis

 

Niet in staat om de vergrendelingsmotor te bewegen

tijdens de ingebouwde zelftest.

 

Neem contact op met je energieleverancier.

Controleer of de vergrendelingsmotor

correct is aangesloten.

Controleer of de vergrendelingsmotor

kan bewegen.

 

212

 

Fout in de installatie.

Controleer installatie of bel voor ondersteuning.

 

Kruis

 

Ontbrekende fase in installatie.

 

Neem contact op met je installateur.

Controleer spanningsniveaus.

 

Fout in auto

 

301

 

Een moment alstublieft. Uw laadsessie gaat in een ogenblik verder.

 

Driehoek

 

Onbekende foutmelding in communicatie met auto

 

Controleer de auto en laadkabel.

Neem contact op met je installateur.

 

302

 

 

Een moment alstublieft. Uw laadsessie gaat in een ogenblik verder.

 

Driehoek

 

Veiligheidsmaatregel. Voertuig neemt meer stroom af

dan is toegestaan / heeft de stroomafname niet op tijd

verminderd volgens de norm IEC 61851.

 

Een specifiek voertuig

 

Neem contact op met uw autodealer.

 

Alle voertuigen

 

Neem contact op met je installateur.

 

303

 

Een moment alstublieft. Uw laadsessie gaat in een ogenblik verder.

 

Driehoek

 

Veiligheidsmaatregel. Het laden is te vaak in de

 

afgelopen minuut gestart.

 

Controleer de auto en de laadkabel.

Neem contact op met de serviceafdeling

van de leverancier van je laadstation.

 

304

Laden nog niet begonnen. Sluit de kabel weer aan

 

Driehoek

 

Kabel is meer dan 2 minuten aangesloten

zonder dat een laadsessie is gestart.

 

Sluit de kabel weer aan en start in de volgende

2 minuten een nieuwe laadsessie.

Neem contact op met je installateur.

 

Fout van buiten (gebruiker, plug, kabel, weersomstandigheden, etc.)

 

401

 

Binnentemperatuur hoog. Het laden gaat zo verder.

 

Driehoek

 

De temperatuur in het laadstation bedraagt meer

dan 70 graden Celsius.

 

Onverwacht:

Omgevingstemperatuur

Geen EV-laden

 

Neem contact op met je installateur.

 

Verwacht:

Omgevingstemperatuur.

In direct zonlicht geïnstalleerd.

EV-laden

 

Neem contact op met je installateur.

 

402

 

Binnentemperatuur laag. Het laden gaat zo verder.

 

Driehoek

 

De temperatuur in het laadstation

is lager dan -40 graden Celsius.

 

Neem contact op met je installateur.

 

 

403

 

Laden nog niet begonnen.

Sluit de kabel weer aan om verder te gaan.

 

Driehoek

 

Generieke foutmelding

 

Neem contact op met je installateur.

 

404

 

Niet in staat om kabel te vergrendelen. Sluit de kabel opnieuw aan.

 

Driehoek

 

Niet in staat om de laadkabel te vergrendelen.

 

Neem contact op met je leverancier.

Controleer het laadpunt en de plug van de laadkabel.

Controleer of de vergrendelingsmotor

vrij kan bewegen.

 

405

 

Kabel wordt niet ondersteund.

Probeer uw kabel opnieuw aan te sluiten.

 

 

Driehoek

 

Meet of de PP-weerstand van de laadkabel buiten

het bereik valt volgens de norm IEC 61851.

 

Een specifieke kabel:

Problemen met laadstations.

 

Kapotte kabel

 

Alle kabels:

Geen problemen met andere laadstations.

 

Neem contact op met je installateur.

 

406

 

Geen communicatie met voertuig. Controleer uw laadkabel.

 

Driehoek

 

 

Waargenomen CP spanningsniveau is buiten

het bereik volgens de norm IEC 61851.

 

Een specifieke kabel:

Problemen met andere laadstations.

 

Kapotte kabel.

 

 

 

 

Alle kabels:

Geen problemen met andere laadstations.

 

Neem contact op met je installateur.

Kan ik een Alfen laadpaal zelf installeren?

Nee, dit moet geïnstalleerd worden door een gekwalificeerde installateur.

Benieuwd naar de mogelijkheden?