Sunleaves IMG 1200x700px Zakelijk Laadpaal monteur header

Laadpaal aanschaffen? 5 redenen waarom je een eigen laadpaal wil

23 juni 2023

23 juni 2023

Waar de aanschaf van elektrische auto’s jaren geleden een ver-van-mijn-bedshow leek, kun je er vandaag de dag niet meer omheen. Steeds meer mensen maken de overstap naar emissievrij rijden. De aanschaf van een laadpaal voor elektrische voertuigen, die blijft echter achter. Vreemd, als je het de specialisten van Sunleaves vraagt. Rijd je elektrisch? En heb je nog geen eigen laadpaal? Dan is het hoog tijd om er een aan te schaffen en wel hierom:

 

Gemak

De verkoop van elektrische auto’s is de laatste jaren enorm gestegen. En dit zal de komende jaren niet anders zijn, is de verwachting. Daarmee ontstaat er ook een grotere behoefte aan een openbare laadinfrastructuur. Stel je voor dat je elke ochtend wakker wordt met een volledig opgeladen auto.

Dat is wat een thuislaadpaal je biedt het gemak van laden terwijl je slaapt! In tegenstelling tot openbare laadstations, waar je soms in de rij moet staan of ver van huis moet rijden om toegang te krijgen tot oplaadmogelijkheden, heb je met een thuislaadpaal altijd een handige en directe bron van stroom binnen handbereik. Het is net als het opladen van je telefoon ’s nachts; je sluit hem gewoon aan en bent klaar om te gaan!

Efficiënt en flexibel

’s Nachts stekkeren, ’s ochtends een volle batterij. Zo rijd je zonder zorgen weg naar je bestemming. Dit bespaart niet alleen kostbare tijd die je anders kwijt zou zijn aan de zoektocht naar een openbare laadpaal, je hebt ook meer controle over de oplaadtijd. Bovendien hoef je je dag niet rondom het opladen van je auto te plannen en ben je daarmee veel flexibeler.

Kosten besparen

Hoewel de kosten van de aanschaf van een laadpaal een drempel kunnen zijn, verdien je deze met en met weer terug. Je elektrische auto opladen met een laadpaal is over het algemeen veel goedkoper dan een volle tank, diesel of benzine. En heb je al zonnepanelen? Dan kun je deze ook gebruiken voor het opladen van je auto.

Thuis elektrisch laden is meestal goedkoper dan tanken bij een benzinestation. Bovendien zijn er vaak speciale tarieven voor thuisladen, waardoor je nog meer kunt besparen op je energierekening. Door de overstap te maken naar een elektrische auto en thuis te laden, kun je je gezinsbudget ontlasten en geld besparen voor andere leuke dingen!

Lekker duurzaam

Met een laadpaal van Sunleaves laad je niet alleen je elektrische voertuig op een duurzame manier. Je verzekert jezelf ook van hoogwaardige apparatuur die jaren meegaat. Zo draag je op meerdere manieren bij aan een duurzamere toekomst. Door je auto thuis op te laden met groene stroom, zoals zonne- of windenergie, kun je je CO2-voetafdruk verder verminderen en een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Thuisladen is dus niet alleen goed voor jou, maar ook voor de aarde!

Onafhankelijkheid

Met een thuislaadpaal ben je niet langer afhankelijk van openbare laadstations. Stel je voor dat je een belangrijke afspraak hebt en je beseft dat je auto bijna leeg is. Als je een thuislaadpaal hebt, hoef je je geen zorgen te maken, omdat je altijd toegang hebt tot een betrouwbare en snelle laadoplossing. Je kunt zelfs spontaan uitstapjes maken zonder je zorgen te maken over het vinden van een laadstation op je bestemming. Met een thuislaadpaal ben je klaar om de weg op te gaan wanneer je maar wilt!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een laadpaal op jouw oprit? Vraag vrijblijvend een offerte aan en laat je adviseren door onze specialisten!

 

Vrijblijvend offerte aanvragen