Sunleaves IMG 700x500px ZAKELIJK installatie zonnepanelen 02

Zo borgt Sunleaves de veiligheid van haar installaties én medewerkers

4 juli 2023

04 juli 2023

Iedere dag worden huizen voorzien van zonnepanelen. Ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens heeft inmiddels een installatie op het dak liggen. Een positief iets, als je het ons vraagt! Het aantal aanvragen is daarmee ook hoog, waardoor de druk op installateurs toeneemt. Op den duur kan de kwaliteit van de installatie en service daaronder lijden. Gelukkig is daar bij Sunleaves geen sprake van. Sterker nog: we doen er alles aan om de veiligheid van onze medewerkers én zonnepanelen te borgen.

 

Veiligheid is voor ieder bedrijf op meerdere vlakken een belangrijk thema. Het hebben van een veilige werkomgeving en het borgen van de juiste richtlijnen en veiligheidsmaatregelen is daarom essentieel. Daarom zorgen wij ervoor dat onze mensen alle kennis en kunde hebben die nodig is om het werk deskundig én veilig uit te voeren. Dat blijft niet onopgemerkt, want het landelijke kwaliteitslabel InstallQ heeft ons erkent en gecertificeerd als vakbekwaam. Dat wekt niet alleen vertrouwen bij onze klanten, ook onze toekomstige medewerkers weten zo dat ze terechtkomen bij een club die veiligheid en kwaliteit meer dan serieus neemt.

De erkenning en certificering van InstallQ toont onder andere aan dat:

  • Onze medewerkers beschikken over een erkend vakdiploma en de vereiste kennis en kunde;
  • Wij werken volgens de geldende normen en eisen, zoals het Bouwbesluit en NEN-normen die op de werkzaamheden van toepassing zijn;
  • Wij uitsluitend werken met kwalitatieve materialen en gereedschappen;
  • Wij meewerken aan inspecties en bedrijfscontroles;
  • Er jaarlijks een audit plaatsvindt, die toetst of Sunleaves aan alle voorwaarden voldoet.

Check vooraf

Veiligheid staat bij ons voorop. Vóór de daadwerkelijke installatiedag vindt altijd een technische schouw plaats, waarbij onze adviseur een meterkast-, kabel- en dakcheck uitvoert. Ook de bereikbaarheid van het dak wordt tijdens deze schouw beoordeeld. Zo weten wij precies waar wij rekening mee moeten houden en komen we niet voor verrassingen te staan op de dag van installatie.

Het plaatsen van zonnepanelen op een dak neemt vanzelfsprekend risico’s met zich mee. Op de installatiedag zorgen wij voor een risicoanalyse van de werksituatie en omgeving en op basis hiervan treffen we de juiste veiligheidsmaatregelen.

Installatie klaar? Ook dan staan we stand-by!

Na de installatie kun je je zonnepanelenset zelf monitoren met een handige app. Heb je vragen? Stel ze gerust! Onze adviseurs staan je graag te woord.

Onze keurmerken

Naast de erkenning en certificering van InstallQ, is Sunleaves in het bezit van nog enkele andere keurmerken:

QBISnl
Leerbedrijf SBB
GoodWe PLUS+
SolarEdge Academy
Enphase University

 

Bij Sunleaves weet je dat het goed zit!

Je leest het: bij Sunleaves staan we voor veiligheid en kwaliteit zodat onze medewerkers op verantwoordelijke wijze installaties kunnen verrichten en onze klanten op weg helpen naar een duurzame toekomst. Wil jij meer weten over de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van onze zonnepanelen en de wijze waarop we deze installeren? Of ben je geïnteresseerd in een baan bij Sunleaves? Neem dan gerust contact met ons op!