Sunleaves IMG 1200x700px Zakelijk boerderij

Waarom investeren in zonneplanelen?

Steeds meer mensen laten zonnepanelen plaatsen. Zij doen deze investering niet voor niets. Zonnepanelen leveren namelijk niet alleen veel geld op, maar zijn ook goed voor ons milieu; al direct nadat ze geplaatst zijn. Niet alleen omdat u uw eigen energie opwekt, maar ook omdat u zonne-energie kunt terugleveren. Op deze pagina leest u meer over de jaarlijkse opbrengst en maandelijkse besparing van zonnepanelen.

 

DE GEMIDDELDE OPBRENGST PER JAAR

Het gemiddelde zonnepaneelsysteem bestaat uit 14 panelen. Dit zonnepaneelsysteem heeft een omvang van 3800Wp. De opbrengst van dit systeem ligt rond de 3200 kWh per jaar. Met oog op de gemiddelde energieprijs van 21 eurocent, levert dit u €798,00 per jaar op. De energiebelasting en btw zijn bij deze prijs opgeteld.

 

DE GEMIDDELDE OPBRENGST PER MAAND

U betaalt iedere maand een flink voorschot aan uw energieleverancier. Niet alleen voor gas, maar ook voor elektriciteit. Als u zonnepanelen laat plaatsen, hoeft u niet meer zo veel elektriciteit in te kopen. Sterker nog, het kan zelfs zo zijn dat u helemaal geen elektriciteit meer in hoeft te kopen. U wekt al uw energie zelf op, met uw eigen duurzame zonnepanelen.

 

BESPARING ZONNEPANEELSYSTEEM

Met het gemiddelde zonnepaneelsysteem bespaart u 60 tot 70 euro per maand op uw energierekening. U kunt uw energiemaatschappij vragen uw maandelijkse voorschot te verlagen, zodat u aan het einde van de maand meer geld overhoudt. U kunt er echter ook voor kiezen om het voorschot niet te verlagen. In dit geval krijgt u aan het einde van het jaar honderden euro’s terug van uw energieleverancier.

 

GELD VERDIENEN: ZONNE-ENERGIE TERUGLEVEREN

In een zonnige periode kunt u veel zonne-energie opwekken, meer dan u op dat moment verbruikt. Deze energie levert u terug aan het elektriciteitsnetwerk. Deze elektriciteit wordt aan het eind van het jaar verrekend met de stroom die u extra heeft afgenomen. De verrekening van energie heet salderen.

Wanneer u in een jaar tijd meer energie teruglevert aan het net dan u verbruikt, heeft u overcapaciteit. Voor deze extra geleverde energie wordt door de energiemaatschappij een vergoeding gegeven van gemiddeld 8 cent per kWh.

Vanaf 2023 wordt er een overgangsregeling ingevoerd. Deze overgangsregeling dient als vervanging van de huidige salderingsregeling, zoals hierboven beschreven. Volgens de huidige salderingsregeling krijgt u niet alleen de kosten van de stroom terug (ongeveer 8 cent), maar ook de belasting over die teruggeleverde stroom (11 tot 12 cent). Wanneer de saldering vervalt, krijgt u nog wel geld voor de stroom die u teruglevert, maar is de financiële tegemoetkoming iets lager.

 

BENIEUWD NAAR DE KOSTEN,
MOGELIJKHEDEN EN TERUGVERDIENTIJD VOOR JOUW HUIS?

Vraag offerte aan

 

EEN DIRECTE INVESTERING IN EEN BETER MILIEU

Tot slot draagt u actief bij aan een beter milieu door zonnepanelen aan te schaffen. Door zonnepanelen op uw dak te plaatsen en uw eigen energie op te wekken, wordt uw ecologische voetafdruk aanzienlijk kleiner.

Per kWh opgewekte zonne-energie komt er 0,46 kg minder CO2 terecht in de atmosfeer. Heeft u 14 zonnepanelen? Dan komt er ieder jaar 1470 kg minder CO2 terecht in de lucht. De productie van uw zonnepanelen heeft echter wel energie gekost. Maar: de CO2-uitstoot die door de productie van uw zonnepanelen veroorzaakt werd, is gelukkig al binnen 2 tot 3 jaar gecompenseerd.

 

Ontzorging van A tot Z

Sunleaves staat tijdens het gehele project voor u klaar. Sunleaves maakt het voor u gemakkelijk om zonnepanelen te laten plaatsen en installeren. Gedurende het project zullen wij altijd voor u klaarstaan om eventuele vragen te beantwoorden of onduidelijkheden te verduidelijken.

Voordat wij aan het zonnepanelenproject beginnen, stellen wij eerst een persoonlijke offerte voor u op en geven u eerlijk advies over uw huidige situatie. Voor deze persoonlijke offerte en uw persoonlijk advies heeft u een eigen adviseur die u tijdens het gehele project adviseert en begeleidt. Wilt u op dit moment geen investering doen in zonnepanelen? Dan kunnen wij u een aantrekkelijke financiering aanbieden waarmee u vanaf de eerste maand direct bespaart.

Kortom, met Sunleaves staat u er niet alleen voor. Wij leveren betrouwbare en kwalitatief uitstekende zonnepanelen. Daarnaast krijgt u advies op maat door onze jarenlange ervaring en expertise als installateur.