Sunleaves IMG 1200x700px Zakelijk boerderij

Wat is de looptijd van BTW-teruggave zonnepanelen?

Wanneer u kiest voor zonnepanelen, dan geniet u ten eerste al van het voordeel van energiebesparing. U wekt uw eigen stroom op en dit is energie die u niet meer van een energieleverancier hoeft af te nemen. Sterker nog, u kunt er zelfs nog een beetje op verdienen door uw opgewekte stroom terug te leveren aan de energieleverancier. De overheid wil het gebruik van zonnepanelen stimuleren. Helaas zijn er niet geen landelijke subsidieregelingen meer, mede doordat zonnepanelen de afgelopen jaren veel goedkoper zijn geworden. Wel zijn er fiscaal nog enkele regelingen, vooral voor wanneer u als ondernemer zonnepanelen afneemt.

 

WAT IS DE REGELING VAN DE BTW-TERUGGAVE?

Iedereen die zonnepanelen laat plaatsen, heeft het recht op teruggave van de 21% btw die over de aankoopprijs en installatie wordt berekend. Omdat u zelf energie opwekt en eventueel terug levert aan de energiemaatschappij, wordt u door de Belastingdienst als een onderneming gezien. Ook al bent u geen ondernemer, hierdoor heeft u wel recht op een btw-teruggave. Voorwaarde is wel dat u een btw-nummer heeft. Wanneer u zonnepanelen afneemt via Sunleaves, dan hoeft u hier geen tijd aan te besteden. Wij zullen voor u kosteloos een btw-nummer aanvragen en ervoor zorgen dat de btw-teruggave wordt aangevraagd bij de Belastingdienst. Bent u ondernemer en heeft u uw eigen btw-nummer, dan gebruiken wij indien mogelijk het btw-nummer van uw partner voor de teruggave. BTW terugvragen is helaas alleen mogelijk voor particulieren die voor de zonnepanelen een BTW nummer aanvragen.

 

DE LOOPTIJD VAN DE BTW-TERUGGAVE VOOR ZONNEPANELEN

In principe geldt voor de btw-teruggave voor zonnepanelen dat u maar eenmalig btw terugvraagt. Van deze regeling wordt veelal gebruikt gemaakt door particulieren, dus meestal is er geen behoefte om vaker btw-aangifte te doen, dit is alleen het geval als u ondernemer bent. Bij de aanvraag van een btw-nummer, nemen de Nationale Belasting Adviseurs alle werkzaamheden op zich. U hoeft hier zelf dus niks voor te doen!

Om dit contact en deze aanvraag zo soepel mogelijk te laten verlopen schakelen wij een van onze partners in. Wij werken samen met de Nationale Belasting Adviseurs. Dit bedrijf specialiseert zich in het terugvragen van BTW op zonnepanelen. Het grote voordeel voor u is dat Nationale Belasting Adviseurs gebruikmaakt van een online omgeving, waarmee u direct kan zien hoeveel geld u terugkrijgt, welke stappen er zijn ondernomen en of er eventueel notities zijn.

Ook wanneer u gebruikt maakt van de Duurzaam Thuis-financiering is het mogelijk om uw btw terug te vragen. Ondanks dat u niet zelf de investering doet, kunt u toch het btw bedrag terugvragen. Het extra voordeel hiervan is dat u bij de Duurzaam Thuis-financiering boetevrij en onbeperkt kan aflossen. Het btw bedrag dat u terugkrijgt, zou u dus meteen kunnen gebruiken om uw financiering af te lossen. Dit verandert ook niks aan hoe lang het duurt voordat u uw btw terug krijgt.

 

SUNLEAVES REGELT DE BTW-TERUGGAVE VOOR U

Bestelt u uw zonnepanelen bij Sunleaves en laat u de installatie door ons doen? Dan regelen wij ook voor u de btw-teruggave. U hoeft enkel uw gegevens in de te vullen in de e-mail die u van ons ontvangt en wij regelen de de aanvraag van uw btw-nummer en ook de opheffing hiervan nadat u de btw heeft teruggekregen. U hoeft dus zelf geen contact te hebben met de Belastingdienst, wij regelen alles.

 

MAXIMALE WACHTTIJD BTW TERUGGAVE

In de meeste gevallen heeft u uw btw voor u zonnepanelen binnen 4 tot 6 maanden terug. Zodra de Nationale Belasting Adviseurs u hebben geregistreerd als ondernemer/zonnepaneelhouder kunnen we de aangifte doen. Wanneer zij de aanvraag hebben ingediend duurt het gemiddeld 12 weken voordat de belastingdienst akkoord geeft op de aanvraag. Nadat de belastingdienst akkoord heeft gegeven staat het geld binnen enkele dagen op uw rekening.

 

Wilt u weten of op nieuwbouw ook btw kunt terugvragen?

Nieuwbouw is ideaal om duurzame maatregelen te treffen en toe te passen, maar kunt u hier ook btw op terugvragen? Lees dan hier verder over btw terugvragen bij nieuwbouw.

 

ONTZORGING VAN A TOT Z

Sunleaves staat tijdens het gehele project voor u klaar. Sunleaves maakt het voor u gemakkelijk om zonnepanelen te laten plaatsen en installeren. Gedurende het project zullen wij altijd voor u klaarstaan om eventuele vragen te beantwoorden of onduidelijkheden te verduidelijken.

Voordat wij aan het zonnepanelenproject beginnen, stellen wij eerst een persoonlijke offerte voor u op en geven u eerlijk advies over uw huidige situatie. Voor deze persoonlijke offerte en uw persoonlijk advies heeft u een eigen adviseur die u tijdens het gehele project adviseert en begeleidt. Wilt u op dit moment geen investering doen in zonnepanelen? Dan kunnen wij u een aantrekkelijke financiering aanbieden waarmee u vanaf de eerste maand direct bespaart.

Kortom, met Sunleaves staat u er niet alleen voor. Wij leveren betrouwbare en kwalitatief uitstekende zonnepanelen. Daarnaast krijgt u advies op maat door onze jarenlange ervaring en expertise als installateur.

 

BENIEUWD NAAR DE KOSTEN,
MOGELIJKHEDEN EN TERUGVERDIENTIJD VOOR JOUW HUIS?

Vraag offerte aan