Chat with us, powered by LiveChat Skip to main content

Zakelijk

Sunleaves is aanbieder van laadpalen en zonnepanelen, ook voor zakelijke klanten! We leveren in het zuiden van het land en hebben vestigingen in Limburg, Noord-Brabant en Zuid-Holland. Er is een ruim aanbod aan zonnepanelen van de merken CanadianSolar, Longi, Hyundai Energy Solutions, AEG en DMECG Solar. Ook zijn er verschillende soorten laadpalen, aansluitend bij de wensen van onze klant. Op deze pagina vind je meer informatie. Neem vooral contact op met een van onze adviseurs voor advies op maat en vraag een offerte aan!

Offerte aanvragen

Onze projecten

Bekijk onderstaande projecten om een beeld te krijgen van wat wij kunnen bieden:

icon sunleaves

Alfen

Alfen laadpaal

Meer informatie

De laders van Alfen zijn perfect voor het thuisladen van elektrische auto’s. Ze zijn ontworpen om maximale oplaadsnelheden te bieden op een veilige manier. Bovendien zijn laders van Alfen aan te sluiten op zonnepanelen en bijpassende slimme producten. Dat maakt ze niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook betrouwbaar.

In ons assortiment:

Eve Single S-line
Eve Single Pro-line

Zappi

Zappi laadpaal

Meer informatie

Voordelig je elektrische auto laden, doe je met de slimme Zappi. Deze laadpaal laadt milieubewust én groen, door zo weinig mogelijk energie uit het stroomnet te halen. Zo wordt elektrisch rijden nog voordeliger en schoner. Bovendien is Zappi vrij programmeerbaar, houdt de laadpaal rekening met de maximale capaciteit en wordt het aantal kWh iedere laadsessie nauwkeurig bijgehouden.

Wallbox

Wallbox laadpaal

Meer informatie

Wallbox copper
Wallbox pulsar plus
Wallbox commander 2

Meer informatie

Met deze veelvoorkomende vragen trachten wij een selectie te maken van vragen die we vaak van onze klanten krijgen.

Welk type stekker heeft mijn auto?

Een Type 1 stekker wordt ook wel een Yazaki stekker genoemd. Deze aansluiting wordt gebruikt om met wisselstroom (AC) op te laden, tot een maximaal vermogen van 3,7 kW. Type 1 wordt voornamelijk gebruikt bij Amerikaanse en Japanse auto’s van voor 2014.

Type 2 wordt vaker aangeduid als Mennekes of VDE-AR-E_2623-2-2. In 2014 werd deze aangewezen als de standaard voor het opladen van elektrische auto’s met wisselstroom (AC). Alle nieuwe elektrische auto’s die sindsdien in Europa verkocht zijn, zijn voorzien van deze aansluiting.

Wat betekent mode 1, mode 2, mode 3 en mode 4 laden?

Hier gaat het makkelijk gezegd om de gebruikte techniek voor het laden.

  • Mode 1: Er wordt geladen met een regulier stopcontact zonder begrenzing en zonder beveiliging. Dit wordt voor auto’s eigenlijk niet gebruikt
  • Mode 2: Er wordt geladen met een vaste stroombegrenzer. Dit gebeurt meestal via een gewoon stopcontact of een laadpaal thuis. Doorgaans heeft de kabel die met de auto wordt meegeleverd een kastje met een ingebouwde stroombeperker. Controleer wel of het vaste stroomnetwerk dit aankan. Stel de laadampère hierop af.
  • Mode 3: Er wordt geladen met een speciale aansluiting. Voor 1-fasig laden wordt een aansluiting gebruikt die vergelijkbaar is met die van een elektrisch fornuis. Bij 3-fasig laden is het belangrijk dat de hoofdaansluiting hiervoor geschikt is.
  • Mode 4: Er wordt geladen met gelijkstroom (DC), wat betekent dat de laadpaal zelf het gehele laadproces bepaalt, omdat deze direct op de accu aangesloten is.

Klinkt ingewikkeld hè? Gelukkig weten onze professionals dit haarfijn aan je uit te leggen. Voorkom verrassingen en laat je vrijblijvend adviseren!

Is mijn huis geschikt voor een laadpaal?

Eigenlijk is ieder huis geschikt voor een laadpaal. Er zijn geen vergunningen nodig om een particuliere laadpaal te laten installeren. Laat je goed adviseren over de mogelijkheden door onze professionals.

Is een laadpaal aan huis volledig veilig?

Ja! Als de laadpaal niet gebruikt wordt vormt deze geen risico omdat de stroom is afgesloten. Zo kunnen kinderen veilig spelen op de oprit. Bovendien is er een pasje nodig om de laadkabel vrij te geven. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat iemand jouw laadpaal gebruikt als je niet thuis bent.

Opladen via zonnepanelen, kan dat?

Natuurlijk! De energie die door zonnepanelen wordt opgewekt is ook te gebruiken voor het opladen van je elektrische auto. Bovendien kost het vrijwel niks en kun je flink besparen op je energierekening. Sunleaves biedt tevens laadunits aan waarmee de stroomverdeling naar het laadunit gereguleerd kan worden. Hierdoor kun je er voor kiezen dat de auto bijvoorbeeld alleen wordt opgeladen door eigen opgewekte stroom en er geen stroom uit het stroomnetwerk gehaald wordt.

Hoe kan ik mijn hoofdverzekering veilig houden?

Wanneer u veel stroom van uw met grote stroomgebruikers werkt, kan het voorkomen dat uw hoofdzekering uitslaat, dit kan vervelende gevolgen hebben waardoor in het eerste geval een monteur van uw netbeheerder moet langs komen. Dit kunnen wij allemaal voorkomen door een laadpaal aan te bieden met Load balancing. Via load balancing word de meterkast uitgelezen en laat hij de laadunit altijd weten of wanneer hij het gebruik moet reduceren waardoor uw hoofdzekering nooit via de laadunit over belast wordt.

Kan ik mijn verbruikte stroom door declareren?

Wanneer u de auto zakelijk leased wilt u misschien in de mogelijkheid zijn de gemaakte kosten voor de stroom terug te declareren. Dit is mogelijk met onze laadunits, welke voorzien zijn van een back-office systeem.

Hoe kan ik 3 fase laden?

3fase laden is mogelijk wanneer uw een hoofdaansluiting heeft van minimaal 3 x 25Amp. Met 3 fase is het mogelijk om uw auto tussen de 11 en 22 Kwh op te laden een volledig elektrische auto zou dan, afhankelijk van het accupakket, binnen enkele uren helemaal vol kunnen zijn. Geen 3fase in huis? Sunleaves kunt u helpen met de voorbereidingen in de meterkast.

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier:

Contactgegevens

Met vestigingen in Limburg, Noord-Brabant en Zuid-Holland zijn we altijd dichtbij!

Sunleaves Limburg
Gasthuisgraaf 10
6136 KS Sittard
046 202 1351

Sunleaves Noord-Brabant
Europaplein 1
5684 ZC Best
040 303 9117

Sunleaves Gelderland
Meester E.N. van Kleffensstraat 6
6842 CV Arnhem
026 303 6376

"*" geeft vereiste velden aan