Sunleaves IMG 1200x700px Zakelijk boerderij

Wat is de prijs voor zonnepanelen van Ikea?

Ikea heeft zich als ´s werelds grootste woongigant ook in de zonnepanelen branche gestort. Ikea is mateloos populair voor alles wat met huisinrichting te maken heeft. Ikea is vooral geliefd vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding van hun producten. Of dit met de prijs van Ikea zonnepanelen ook zo is, is nog maar de vraag. Ikea mag dan een erg populair bedrijf zijn voor uw nieuwe keuken en woonaccessoires, zonnepanelen zijn natuurlijk wel een een vak apart. U moet zich afvragen of u vertrouwen in Ikea heeft, dat zij voldoende kennis hebben en de gewenste service kunnen verlenen en wat hun kosten voor zonnepanelen in 2021 zijn.

 

Valse start van Ikea

Toen Ikea enkele jaren geleden aankondigde om ook in de zonnepanelen branche te stappen en daarbij hun aanbod presenteerde, wekte dit verbazing. Het bleek namelijk dat Ikea enkel met dunne film zonnepanelen de markt zou bestormen. Dit was een ongebruikelijke stap, want de standaard zonnepanelen zijn nog altijd monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen. Dunne film zonnepanelen staan juist bekend om hun lagere vermogen. Het benodigde vermogen is wel te behalen, maar dan moet u veel meer dunne film panelen leggen, dan als u voor kristallijne panelen zou hebben gekozen. Het gevolg van het gebruik van dunne film panelen bleek ook uit de specificaties die Ikea gaf. Er zou totaal maar 1.500 kWh met hun pakket opgewekt worden. Dit terwijl een gemiddeld gezin met 4 personen als snel 3.500 kWh nodig heeft. Vandaag de dag is Ikea van dunne film zonnepanelen afgestapt en verkoopt nu kristallijne zonnepanelen.

 

Samenwerking met Svea Solar

Zonnepanelen van Ikea zijn eigenlijk niet echt door Ikea geproduceerde zonnepanelen. Ikea heeft een samenwerking met Svea Solar. Svea Solar is een Zweedse zonnepanelenleverancier die wereldwijd op de zonnepanelenmarkt opereert. U doet dus indirect zaken met Svea Solar. Dit is natuurlijk wel iets wat u moet overwegen als u besluit om zonnepanelen van Ikea te nemen. Dit is ook de reden dat Ikea voor haar aangeboden zonnepanelen pakketten de installatie kan garanderen. Het is natuurlijk niet mogelijk dat Ikea medewerkers die nauwelijks ervaring met zonnepanelen hebben, de installatie gaan uitvoeren. De installatie wordt dus uitgevoerd door de installateurs van Svea Solar en ook de zonnepanelen komen van dit bedrijf.

 

Sunleaves: uw zonnepanelenexpert keuze

Wij verzorgen uw hele zonnepanelen project van A tot Z. Betrouwbaarheid, kwaliteit, kosten en persoonlijke begeleiding staan hierbij hoog in het vaandel. Onze specialisten zorgen voor een scherpe prijs, lege kosten en een uitstekende kwaliteit.

 

De prijs van Ikea zonnepanelen

Ikea geeft op haar website de prijzen van twee pakketten weer. Wilt u voor uw persoonlijke situatie een prijs berekenen, dan linkt de website door naar hun partner Svea Solar. Ikea biedt twee soorten kant-en-klaar pakketten aan, namelijk Solstråle Basic en Solstråle Plus. Beide pakketten bestaan uit een tiental monokristallijne zonnepanelen. Bij pakket Basic hebben de zonnepanelen een witte achtergrond, waardoor er een witte lijn te zien is tussen de geplaatste zonnepanelen op het dak. De zonnepanelen bij het Plus pakket hebben een zwarte achtergrond. De zonnepanelen vormen een zwart geheel op het dak. Bij beide pakketten is de installatie inbegrepen en een omvormer met monitoring systeem. Tevens biedt Ikea een btw-teruggave service aan.

Het verschil tussen beide pakketten Basic en Plus, is dat Basic een kant-en-klaar pakket is die uit een standaard configuratie bestaat, met een totaal vermogen van 3.700 Wp. Plus is een pakket met een vermogen van 3.600 Wp, alleen met dit pakket kunt u de panelen laten personaliseren volgens de eisen van uw dak. Dit pakket is dus hiermee iets meer op maat samengesteld, maar het blijft een kant-en-klaar pakket.

De prijs van het Basic pakket is inclusief btw € 4.912,- en voor het Plus pakket ook inclusief btw € 5.381,-. Deze prijs voor Ikea zonnepanelen geldt voor klanten die geen Ikea Family lid zijn. Heeft u wel een Family lidmaatschap bij Ikea, dan krijgt u op de prijs 15% korting. Uiteraard wordt de totale prijs nog lager als u de btw terug heeft ontvangen. Er zijn echter meer aanbieders die wellicht minder kosten per m2 voor zonnepanelen aanbieden dan Ikea.

 

Kwaliteit keuze bij Sunleaves

Laat u uw zonnepanelen plaatsen door onze professionele specialisten, dan weet u zeker dat u hier jaren plezier van heeft en uw systeem kosten precies aansluit bij uw wensen, eisen en verwachtingen. Wij bieden qua kosten en kwaliteit namelijk een dienstverlening en offerte op maat, die volledig op u wordt afgestemd.

 

Zonnepanelen prijzen? Vraag aantal offertes aan

Bent u benieuwd naar de kosten van uw zonnepanelen installatie? Wij berekenen de kosten altijd op basis van uw persoonlijke wensen, eisen, verwachtingen én situatie. U krijgt altijd een gedegen en betrouwbaar advies met een nauwkeurige prijsberekening van uw kosten. Zo weet u precies wat iets kost.

 

Waarom wel of niet kiezen voor Ikea zonnepanelen?

Wilt u zelf niet teveel regelen voor uw zonnepanelen, dan kunnen Ikea zonnepanelen een goede keuze zijn, mits u niet teveel vermogen wenst. U moet er namelijk van uitgaan, dat u met een gezin gemiddeld een minimaal vermogen van 3.500 kWh nodig heeft. De pakketten van Ikea bestaan uit 10 zonnepanelen met respectievelijk 3.600 en 3.700 kWh. Dit lijkt voldoende, maar is het niet. Er wordt namelijk geen rekening gehouden met het feit dat zonnepanelen nooit hun volledige vermogen kunnen inzetten. Dit komt onder andere door het Nederlandse weer, waarbij u nooit het hele jaar van veel zon kunt profiteren. Tevens verliezen zonnepanelen jaarlijks een klein beetje vermogen.

Gemiddeld moet u er dus rekening mee houden, dat u maar 85% van het vermogen kunt bereiken. Heeft u 3.500 kWh vermogen nodig, dan heeft u een aantal zonnepanelen nodig met een totaal vermogen van rond de 4.200 kWh. Zo houdt u rekening met het rendementsverlies. Met de 10 zonnepanelen van Ikea gaat u het dus niet redden. U heeft meer zonnepanelen nodig en dan wordt de prijs voor Ikea zonnepanelen ineens heel anders. Vooral omdat er afgeweken moet worden van een kant-en-klaar pakket. Het is zelfs de vraag of dit kan, dit wordt nergens op de website van Ikea aangegeven. Het geleverde vermogen is dus een reden om geen Ikea zonnepanelen aan te schaffen. De kosten voor zonnepanelen op een plat dak liggen ook weer anders.

 

Benieuwd naar de kosten,
mogelijkheden en terugverdientijd voor jouw huis?

Vraag offerte aan

 

Ontzorging van A tot Z

Sunleaves staat tijdens het gehele project voor u klaar. Sunleaves maakt het voor u gemakkelijk om zonnepanelen te laten plaatsen en installeren. Gedurende het project zullen wij altijd voor u klaarstaan om eventuele vragen te beantwoorden of onduidelijkheden te verduidelijken.

Voordat wij aan het zonnepanelenproject beginnen, stellen wij eerst een persoonlijke offerte voor u op en geven u eerlijk advies over uw huidige situatie. Voor deze persoonlijke offerte en uw persoonlijk advies heeft u een eigen adviseur die u tijdens het gehele project adviseert en begeleidt. Wilt u op dit moment geen investering doen in zonnepanelen? Dan kunnen wij u een aantrekkelijke financiering aanbieden waarmee u vanaf de eerste maand direct bespaart.

Kortom, met Sunleaves staat u er niet alleen voor. Wij leveren betrouwbare en kwalitatief uitstekende zonnepanelen. Daarnaast krijgt u advies op maat door onze jarenlange ervaring en expertise als installateur.

Bent u overtuigd of wilt u graag meer weten over onze services?