Sunleaves IMG 1200x700px Zakelijk boerderij

Wat kosten zonnepanelen?

Voor velen zijn de kosten van de zonnepanelen een belangrijk punt van zorg. Veel mensen denken dat zonnepanelen erg duur zijn. Tijdens de afgelopen jaren zijn de kosten van zonnepanelen echter behoorlijk gedaald. Bij Sunleaves zonnepanelen heeft u uw zonnepanelen gemiddeld in 6 jaar terugverdiend.

Het gaat bij zonnepanelen om de juiste prijs-kwaliteitverhouding per paneel, per totaalprijs of de kosten voor zonnepanelen per m2. Zoals u met de aanschaf van, bijvoorbeeld, een nieuwe auto zelf kunt kiezen hoeveel u wilt uitgeven, kunt u zonnepanelen ook zo duur maken als u zelf wilt.

U moet zich echter wel altijd afvragen of de investering zich in rendement terugbetaalt. Zo zijn er vele ‘nieuwe’ ontwikkelingen die positief zijn voor de opbrengst, maar in verhouding nog erg duur zijn. Ook wanneer u per vierkante meter, per zonnepaneel of per totaalprijs werkt, kunnen de kosten in verhouding stevig uiteen lopen.

Daarnaast zijn er ook nog enorm veel aanbieders van zonnepanelen. Zo kan je tegenwoordig zelfs bij ikea zonnepanelen kopen.