Chat with us, powered by LiveChat Landelijk recordopbrengst zonnepanelen - Zonnepanelen in Limburg kopen - All-in service zonder extra kosten

Landelijk recordopbrengst zonnepanelen

 

Afgelopen zaterdag (11 april) is er in Nederland een record aan zonne-energie opgewekt. De opbrengst van alle zonnepanelen was gezamenlijk 5.000.000.000 Watt. Dit betekent dat maar liefst veertig procent van het gehele energieverbruik in Nederland gedekt was door zonne-energie, waar normaalgesproken elf procent gedekt wordt door zonne-energie.

Door vermindering van de uitstootgassen wegens de Coronamaatregelen hebben we afgelopen maand extreem veel heldere dagen gehad. Dit heeft geleid tot hogere opbrengsten en energierecords in april. Aan de verbruikerskant is er juist een daling in energieverbruik te zien door de Coronacrisis. Door alle maatregelen wordt er, ondanks het vele thuiswerken, circa tien procent minder energie verbruikt.

De grootste factor voor het record is echter de groei die zonne-energie het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Zonne-energie is bij uitstek de meest populaire manier van verduurzaming. De opbrengst uit zonnepanelen groeit in 2020 dan ook met veertig procent ten opzichte van 2019.

Al met al betekent dit dat energieproducenten zoals kolen- en gascentrales behoorlijk terug zijn gevallen in energieproductie, terwijl de grootste opbrengstpieken van het jaar in juni nog voor de deur staan.

Heeft u nog vragen?

Onze werkwijze

Stap voor stap uitleg onze werkwijze. Uw zonnepanelen project verzorgt van A tot Z.

Lees meer

Kennisbank

Antwoorden op veel gestelde vragen kunt u in onze kennisbank terug vinden.

Lees meer

Adviesgesprek

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze adviseur.

Lees meer