Sunleaves IMG 1200x700px Zakelijk boerderij

In het Nederlandse straatbeeld ziet u steeds vaker zonnepanelen op daken van woningen en bedrijven opduiken. Er wordt tegenwoordig meer dan voldoende aandacht besteed aan het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden. Het plaatsen van zonnepanelen is één van de methodes om uw woning of pand te verduurzamen. Met zonnepanelen wekt u uw eigen stroom op. Hierdoor hoeft u geen stroom meer af te nemen dat is opgewekt door middel van fossiele brandstoffen. U bent niet alleen ecologisch verantwoord bezig, maar geniet ook nog eens van een flinke besparing op uw energiekosten. De belangrijkste vraag die u zich ongetwijfeld stelt, is hoeveel u moet investeren. U kunt de zonnepanelen kosten berekenen, als u rekening houdt met diverse factoren.

 

De opbrengst van zonnepanelen en het rendement

De belangrijkste factoren waar u rekening mee dient te houden als u zonnepanelen overweegt, is de opbrengst en het rendement. De opbrengst van zonnepanelen moet gerelateerd zijn aan uw behoefte. Dit is vooral afhankelijk van uw gezinssamenstelling. Het spreekt voor zich, dat u behoefte heeft aan een hogere opbrengst met een gezin van vier personen, dan wanneer u met twee personen een gezin vormt. Het rendement kunt u zien als het voordeel wat u behaalt op zonnepanelen. U wekt zelf uw eigen stroom op, dus u hoeft deze stroom niet meer af te nemen van een energiemaatschappij. Het is zelfs mogelijk om opgewekte stroom terug te leveren aan de energieleverancier, zodat u hierop kunt verdienen. Het uiteindelijk rendement bepaalt uiteindelijk de terugverdientijd van uw investering. Hoe hoger het rendement, des te eerder heeft u de zonnepanelen terugverdiend.
 

Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig?

Voor een juiste opbrengst en rendement, moet u bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. U weet misschien niet uit uw hoofd hoeveel stroom u afneemt, dus het beste kunt u hiervoor uw energiefacturen bij de hand nemen. U kunt ook uitgaan van een gemiddelde. Een gemiddeld gezin verbruikt op jaarbasis ongeveer 3.500 kWh. Een gemiddeld zonnepaneel zal ongeveer 250 Wp opwekken. Met een simpele rekensom zou u kunnen berekenen dat u dan 14 zonnepanelen nodig heeft. Maar zo eenvoudig werkt dit niet. U moet ervan uitgaan dat u niet het gehele jaar profiteert van een piekvermogen van 250 Wp per zonnepaneel. Weersomstandigheden, seizoenen en eventuele schaduwplekken zijn hiervoor de oorzaak. Er wordt vanuit gegaan dat u gemiddeld 85% van het piekvermogen kunt behalen. De 3.500 kWh die u nodig heeft, deelt u dan door 0,85. U moet dus zonnepanelen hebben die een vermogen behalen van minimaal 4.117 kWh om aan uw 3.500 kWh te komen. Het aantal zonnepanelen wordt dan 16 of 17 stuks. Er zit dan wel nog een verschil tussen een plat dak en een dak met een helling. De kosten zonnepanelen plat dak liggen over het algemeen hoger.

 

Laat Sunleaves uw zonnepanelen kosten berekenen

Het spreekt voor zich dat u door de vele verschillende factoren waar u rekening mee moet houden, door de bomen het bos niet meer ziet. Laat daarom Sunleaves de zonnepanelen kosten voor u berekenen. Wij zijn de experts en kunnen exact voor u uitrekenen wat u moet investeren en uiteraard ook in hoeveel jaren u uw investering terugverdiend. Wenst u over te gaan op zonnepanelen, dan geniet u bij ons van een volledig dienstenpakket. Wij adviseren u welke zonnepanelen het beste zijn voor uw situatie, wij plaatsen de zonnepanelen vakkundig binnen een dan en vragen voor u de btw terug. Wilt u weten hoeveel zonnepanelen u gaan kosten? Vraag dan via onze website een offerte aan en kom achter de kosten voor zonnepanelen.

 

Wat zijn de kosten van zonnepanelen?

Uw investering bestaat niet alleen uit zonnepanelen. U heeft ook een omvormer nodig, zodat de opgewekte gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom. Verder komt er nog hulpmateriaal bij voor het monteren van de zonnepanelen en kabelaansluitingen. Ook de installatiekosten behoren in de investering opgenomen te worden. U ziet dus dat er veel bij komt kijken om de zonnepanelen kosten te berekenen. Gemiddeld mag u ervan uitgaan dat een totale investering van € 5.000,- tot € 7.000,- gemoeid is met het plaatsen van zonnepanelen. Uiteraard kan dit per situatie verschillen. De zonnepanelen kosten berekenen blijft een berekening op maat. Er zit natuurlijk ook nog verschil in de diverse aanbieders. Zo zijn de kosten van Ikea zonnepanelen weer anders dan onze zonnepanelen.

Keuze uit verschillende soorten zonnepanelen

Hoeveel opbrengst en rendement u met zonnepanelen kunt verkrijgen, is vooral afhankelijk van welk soort zonnepanelen u kiest. Sommige zonnepanelen zorgen voor meer opbrengst, zodat u minder panelen hoeft te plaatsen, met andere soorten verkrijgt u een hoger rendement en kunt u uw investering sneller terugverdienen.

 

Benieuwd naar de kosten, mogelijkheden en terugverdientijd voor jouw huis?

Vraag offerte aan

 

Ontzorging van A tot Z

Sunleaves staat tijdens het gehele project voor u klaar. Sunleaves maakt het voor u gemakkelijk om zonnepanelen te laten plaatsen en installeren. Gedurende het project zullen wij altijd voor u klaarstaan om eventuele vragen te beantwoorden of onduidelijkheden te verduidelijken.

Voordat wij aan het zonnepanelenproject beginnen, stellen wij eerst een persoonlijke offerte voor u op en geven u eerlijk advies over uw huidige situatie. Voor deze persoonlijke offerte en uw persoonlijk advies heeft u een eigen adviseur die u tijdens het gehele project adviseert en begeleidt. Wilt u op dit moment geen investering doen in zonnepanelen? Dan kunnen wij u een aantrekkelijke financiering aanbieden waarmee u vanaf de eerste maand direct bespaart.

Kortom, met Sunleaves staat u er niet alleen voor. Wij leveren betrouwbare en kwalitatief uitstekende zonnepanelen. Daarnaast krijgt u advies op maat door onze jarenlange ervaring en expertise als installateur.

Bent u overtuigd of wilt u graag meer weten over onze services?