Sunleaves IMG 1200x700px Zakelijk boerderij

Zonnepanelen kopen prijs

Steeds meer woningen en bedrijfspanden worden voorzien van zonnepanelen op het dak. Dit past in de trend om zo weinig mogelijk gebruik te maken van fossiele brandstoffen en om de uitstoot van CO² te verminderen. Laat u zonnepanelen installeren, dan geniet u van stroom die is opgewekt door zonne-energie en maakt u een verantwoorde keuze. De vraag is alleen wat het kost om zonnepanelen te kopen. Ondanks dat zonnepanelen kopen een milieuvriendelijke investering is, wilt u dit toch ook terugverdienen. Dus denkt u erover om online zonnepanelen te kopen? Lees dan zeker even verder.

 

LAAT BIJ ZONNEPANELEN KOPEN DE PRIJS NIET LEIDEND ZIJN

Het is volstrekt logisch, dat u bij zonnepanelen kopen, de prijs als belangrijkste voorwaarde neemt. Toch is dit niet verstandig. Als u zonnepanelen kiest op basis van de laagste prijs, dan kiest u vaak voor lagere kwaliteit zonnepanelen. Dit heeft gevolgen voor het rendement dat meestal lager is en de levensduur van de zonnepanelen. Laat de lage prijs daarom niet altijd leidend zijn, maar kijk vooral naar de terugverdientijd. Met goede en misschien iets duurdere zonnepanelen, kunt u een hoger rendement krijgen en ook dan zult u uw zonnepanelen terug kunnen verdienen. Tevens geniet u met een betere kwaliteit veel langer van uw zonnepanelen, ook als u ze inmiddels al heeft terugverdiend.

 

Sunleaves: uw zonnepanelenexpert keuze

Wij verzorgen uw hele zonnepanelen project van A tot Z. Betrouwbaarheid, kwaliteit, kosten en persoonlijke begeleiding staan hierbij hoog in het vaandel. Onze specialisten zorgen voor een scherpe prijs, lege kosten en een uitstekende kwaliteit.

 

WELKE FACTOREN BEPALEN DE PRIJS VAN ZONNEPANELEN?

In vergelijking met 10 jaar geleden, is de kostprijs van zonnepanelen met wel 50 tot 60% gedaald. Dit heeft te maken met een verbeterde en daardoor goedkopere productie. Maar ook met een grotere productie, want steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Hoe meer huishoudens en bedrijven zonnepanelen afnemen, des te lager de prijs wordt. Bij de introductie van zonnepanelen werden er nog hoge subsidies weggegeven, om het gebruik hiervan te stimuleren. Momenteel is de prijs van zonnepanelen dusdanig gestabiliseerd, dat subsidies nauwelijks meer nodig zijn. Daarnaast zijn er ook heel veel aanbieders bijgekomen. Zo kunt u zonnepanelen kopen bij Eneco, Ikea en nog veel meer bedrijven.

Wanneer u zonnepanelen wilt kopen, dan is een exacte prijs niet te geven. Zonnepanelen blijft een project op maat. Wel zijn er enkele factoren waar u rekening mee moet houden en die de kostprijs van zonnepanelen bepalen. Dit is ten eerste het aantal zonnepanelen die u nodig heeft. Dit verschilt per huishouden of bedrijf en is gebaseerd op uw behoefte en dakoppervlak. Ook de soort zonnepanelen die u kiest bepaalt voor een groot gedeelte de prijs. Zo heeft u de keuze uit monokristallijne zonnepanelen, polykristallijne zonnepanelen of glas-glas zonnepanelen. Er zijn nog wel meer soorten zonnepanelen, maar deze drie soorten worden het vaakst gekozen. De aanschafprijs van glas-glas zonnepanelen ligt bijvoorbeeld een stuk hoger dan dan bij polykristallijne zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn het goedkoopste en zijn toch van goede kwaliteit.

 

WELKE FACTOREN BEPALEN DE PRIJS VAN ZONNEPANELEN? (2)

Wat u misschien zal verbazen bij zonnepanelen kopen, is dat de prijs ook bepaalt wordt door het merk. Ook als u losse zonnepanelen koopt, en de zonnepanelen koopt om zelf te plaatsen. Het merk heeft een dusdanige grote invloed op de prijs, dat hier een onderverdeling gemaakt is in categorieën. Deze segmenten worden ´Tiers´ genoemd. Er is een Tier 1, Tier 2 en Tier 3. Ieder merk valt onder één van deze categorieën. Merken die al meer dan vijf jaar op de markt zijn vallen doorgaans in Tier 1. Dit is de categorie met merken die zonnepanelen van de hoogste kwaliteit leveren en het duurste zijn. Merken die onder Tier 2 vallen, zijn maximaal vijf jaar actief op de markt. Sommige merken zijn iets duurder, terwijl u ook scherpe prijzen zult tegenkomen. Onder Tier 3 vallen de merken met de goedkoopste zonnepanelen, maar die ook relatief slecht van kwaliteit zijn. Vaak worden de zonnepanelen voor dumpprijzen verkocht en gaat het om Chinese merken. U kunt voor goedkoop gaan, maar als kwaliteit voor u belangrijk is, dan moet u niet gaan voor een merk die onder Tier 3 valt. Het is dus belangrijk om zonnepanelen te vergelijken met elkaar.

 

AANTAL ZONNEPANELEN

Het aantal zonnepanelen is misschien wel de grootste invloed op de totale kostprijs bij zonnepanelen kopen. Het aantal zonnepanelen is onder andere afhankelijk van het gemiddeld jaarverbruik. Het gemiddeld jaarverbruik is voor een tweepersoonshuishouden ongeveer 3.000 kWh en voor een gezin met vier personen 4.000 kWh. Hierbij moet rekening gehouden worden met een rendementsverlies per zonnepaneel, want niet iedere dag schijnt de zon volop. Er moet rekening gehouden worden met ongeveer 15% rendementsverlies, waardoor het gemiddeld jaarverbruik door 0.85 moet worden gedeeld om het benodigde jaarverbruik te berekenen. Op basis hiervan kan het aantal zonnepanelen bepaald worden die u nodig heeft.

Tenslotte zijn nog een paar zaken waar u rekening mee moet houden en die ook van invloed zijn op de prijs van zonnepanelen. Schaft u zonnepanelen aan, dan hoort hier een omvormer bij. Het stroomnetwerk werkt op wisselstroom, maar zonnepanelen wekken gelijkstroom op. De omvormer is verantwoordelijk voor omzetting van gelijkstroom naar wisselstroom, zodat u de opgewekte zonne-energie daadwerkelijk kunt gebruiken. Uiteraard moet u ook rekening houden met de installatiekosten. In de meeste gevallen zult u hiervoor een installateur inschakelen, zodat uw zonnepanelen goed worden gelegd en aangesloten. U moet voor installatiekosten rekening houden met 10 tot 15% van de totale kostprijs.

 

BIJ ZONNEPANELEN KOPEN DE PRIJS VERLAGEN

Hoe lager de prijs van zonnepanelen, des te sneller kunt u uw investering terugverdienen. Daarbij moet wel gezegd worden, dat u vooral moet letten op de kwaliteit van de zonnepanelen. Goedkope zonnepanelen van slechte kwaliteit blijkt uiteindelijk vaak duurkoop te zijn. U kunt de prijs van zonnepanelen laten verlagen door enkele fiscale voordelen. Zo zijn er subsidies mogelijk en kunt u gebruik maken van BTW aftrek. Wilt u zelf aan de slag met zonnepanelen? Zoek dan goed uit waar u recht op heeft en maak hier ook gebruikt van, om een nog lagere prijs voor zonnepanelen te bereiken. Bij Sunleaves ontzorgen we jou van A tot Zon, dus ook met de fiscale voordelen.

 

Bij Sunleaves zonnepanelen kopen voor een goede prijs

Zonnepanelen kopen bij Sunleaves, houdt in dat u zonnepanelen voor een goede prijs krijgt en die door vakkundige installateurs bij u worden geplaatst. Wij zorgen voor een totaaloplossing, zodat u zich niet druk hoeft te maken om de installatie. Integendeel zelfs, wij zorgen ervoor dat u direct kunt genieten van kostenbesparing. Vraag daarom eens een vrijblijvende offerte aan. Dit kan gemakkelijk online. Wij maken een offerte op basis van uw persoonlijke wensen en volgens uw situatie. Gemiddeld genomen zult u zonnepanelen die u door ons laat plaatsen binnen zes jaar hebben terugverdiend.